Φθινοπωρινή τριχόπτωση και διατροφή
Φθινοπωρινή τριχόπτωση και διατροφή


Η εποχιακή τριχόπτωση κλιμακώνεται το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Σουηδική έρευνα με τη συμμετοχή 823 γυναικών έδειξε ότι η αύξηση της τριχόπτωσης το φθινόπωρο, ειδικά για τις γυναίκες, πυροδοτείται από την αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών τον Ιούλιο, με στόχο την προστασία από τις ακτίνες UV.

Το περιεχόμενο της διατροφής, μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανάπτυξη και τη δομή των μαλλιών.

Εάν δεν λαμβάνετε καθημερινά τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και στις απαραίτητες ποσότητες, τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα και σταδιακά πέφτουν.

Το θετικό είναι ότι αυτό μπορεί να αλλάξει και με την κατάλληλη διατροφή και την απαραίτητη φροντίδα, τα μαλλιά σας μπορούν να αποκτήσουν και πάλι δύναμη, υγεία και λάμψη.

Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεστε:

*Τα μαλλιά σας χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, όπως και το υπόλοιπο σώμα σας. Οι τρίχες αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν λαμβάνετε αρκετές πρωτεΐνες καθημερινά από τις τροφές, τα μαλλιά θα γίνουν σταδιακά πιο αδύναμα και θα πέφτουν ευκολότερα. Για να λαμβάνετε επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών, καταναλώνετε τακτικά κρέας, ψάρια, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, αυγά, όσπρια και προϊόντα σόγιας.

*Οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο επίσης συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών. Τόσο οι θύλακες όσο και οι ρίζες, πρέπει να λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά και κυρίως σίδηρο. Πολλοί άνθρωποι με έλλειψη σιδήρου, το αντιλαμβάνονται λόγω της απώλειας μαλλιών. Πλούσιες σε σίδηρο είναι οι τροφές ζωικής προέλευσης, όπως το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο και τα ψάρια, αλλά και οι φακές και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

*Χρειάζεστε επίσης βιοτίνη και καλά λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3, αλλά και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα συστατικά αυτά προλαμβάνουν το σπάσιμο των τριχών και τους χαρίζουν λεία υφή. Επειδή η βιοτίνη παράγεται στο πεπτικό, είναι σημαντικό να διατηρείται η ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την επαρκή πρόσληψη προβιοτικών.

*Το σελήνιο είναι ένα ακόμη σημαντικό συστατικό, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη των ιστών και των μαλλιών, ενώ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αρκεί η κατανάλωση λίγων καρυδιών Βραζιλίας καθημερινά για να πάρετε την αναγκαία ποσότητα σεληνίου.

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!