5 tips για να ελέγχεις την πείνα σου
5 tips για να ελέγχεις την πείνα σου


Το να μάθετε να ελέγχετε την πείνα σας είναι το κλειδί για την απώλεια ή τη διατήρηση του βάρους. Αν λοιπόν πεινάτε διαρκώς και σκέφτεστε τι θα είναι το επόμενο γεύμα σας, ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Πώς να ελέγξετε την πείνα σας
Αγοράστε το μεσημεριανό σας με μετρητά

Είναι πιο πιθανό να αγοράσετε υγιεινά τρόφιμα όταν πληρώνετε με μετρητά. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε πρόχειρο φαγητό και επιδόρπια όταν πληρώνετε κάρτα. Σε μια μελέτη όταν οι μαθητές λυκείου χρησιμοποιήσαν μετρητά για να πληρώσουν για λιγότερο υγιεινά τρόφιμα όπως τα μπισκότα, το σκέφτηκαν δύο φορές και οι περισσότεροι επέλεξαν κάτι πιο υγιεινό.

Απενεργοποιείστε τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής

Οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο ενώ παρακολουθούν εκπομπές που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το να βλέπετε φαγητό στην τηλεόραση μπορεί να σας κάνει να θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα μπολ και πιάτα

Το μέγεθος των πιάτων δίνει στον εγκέφαλό σας ενδείξεις για το πόσο "υποτίθεται" πρέπει να φάτε - και ένα μεγαλύτερο πιάτο σημαίνει περισσότερο φαγητό. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι σε ένα κινέζικο μπουφέ που πήραν ένα μεγάλο πιάτο έφαγαν 52% περισσότερο, από εκείνους με μικρότερα πιάτα.

Κρατήστε τα ανθυγιεινά σνακ μακριά

Αποθηκεύστε τις θερμιδογόνες τροφές κάπου που δεν μπορείτε να τις δείτε. Και με αυτό το κόλπο μπορεί να τρώτε λιγότερο. Όταν οι υπάλληλοι του γραφείου κρατούσαν σοκολάτες στα γραφεία τους, έτρωγαν 48% περισσότερο από ό, τι όταν οι σοκολάτες ήταν 6 μέτρα μακριά. Αν έβαζαν σοκολάτες στα συρτάρια γραφείου τους, έτρωγαν 25% λιγότερο από ό, τι αν τα γλυκά ήταν στο γραφείο τους.

Φάτε αργά και πιείτε νερό

Μασήστε αργά το φαγητό σας. Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο και πίνετε νερό ενώ τρώτε. Αυτά τα απλά βήματα είναι βασικά εάν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες και να αισθανθείτε χορτάτοι.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!