4 οφέλη από το κρύο ντους
4 οφέλη από το κρύο ντους


Λίγο κρύο νερό μπορεί να ευεργετήσει τον οργανισμό σου με τρόπους που δε φανταζόσουν.

Το ντους είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά πράγματα που έχουν εφευρεθεί σε αυτόν τον κόσμο. Ακόμα και μετά από μία πολύ δύσκολη μέρα, μπαίνεις στο μπάνιο, ανοίγεις τη βρύση και, ξαφνικά, όλα μοιάζουν καλύτερα.

Για πολλούς ανθρώπους το ζεστό μπάνιο αποτελεί απόλαυση. Ακόμα και όταν η θερμοκρασία του νερού φτάνει σε σημείο που οριακά το δέρμα μπορεί να την αντέξει. Αυτή η απολαυστική αίσθηση, όμως, δε σημαίνει ότι κάνει και καλό στην υγεία.

The Cold Shower
Ναι, ξέρω. Το κρύο ντους δεν είναι και το καλύτερό σου. Ίσως ούτε και το καλοκαίρι που η ζέστη που επικρατεί έξω σε κάνει να θες να δροσιστείς. Τον χειμώνα, δεν είναι καν συζητήσιμο.

Κι όμως, όσο και να μη θες να το ακούσεις, το κρύο ξέβγαλμα λίγο πριν το τέλος του μπάνιο μπορεί να ωφελήσει εκπληκτικά τον οργανισμό. Αρκούν μόλις 30 δευτερόλεπτα!

#1 Βελτίωση διάθεσης
Μπορεί να μη σου πήγαινε καν το μυαλό, αλλά ένα κρύο ξέβγαλμα στο ντους ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα και βελτιώνει τη διάθεσή σου. Πώς το κάνει αυτό; Μέσω νευροδιαβιβαστών, όπως οι ενδορφίνες, που συνδέοντα με την καλή διάθεση.

#2 Βελτίωση του μεταβολισμού
Το κρύο νερό επιταχύνει τους καρδιακούς παλμούς ενισχύοντας, παράλληλα, τον μεταβολισμό. Πολύ σημαντική συνέπεια; Βοηθάει στην καύση περισσότερων θερμίδων.

#3 Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Σύμφωνα με έρευνα, η ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος μέσω του κρύου νερού, μπορεί να λειτουργήσει ως boost για το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, μειώνονται οι ασθένειες και οι γρίπες. Συνδυαστικά με την ενίσχυση στο λεμφικό σύστημα, όμως, μπορεί και να μειώσει τα πρηξίματα, να βελτιώσει τον ύπνο αλλά και να μειώσει εξανθήματα και σπυράκια.

#4 Βελτίωση του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος
Το ζεστό νερό προκαλεί πολλές φορές φαγούρα και ξηροδερμία. 30 δευτερόλεπτα κρύου νερού στο τέλος, όμως, ανακουφίζει το δέρμα.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!