Τι να προσέξετε όταν τρώτε έξω
Τι να προσέξετε όταν τρώτε έξω


Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την κοινωνική σας ζωή στο βωμό της διατήρησης της σιλουέτας σας. Χρειάζεται απλά να κάνετε έξυπνες επιλογές όταν τρώτε έξω, ώστε να χορτάσετε χωρίς να καταναλώσετε περιττές θερμίδες. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Τι να προσέξετε όταν τρώτε έξω
*Αν έχετε κανονίσει να φάτε έξω το βράδυ αντιστρέψτε τα γεύματά σας και φροντίστε το μεσημεριανό σας γεύμα να είναι ελαφρύ (π.χ. σαλάτα με τόνο ή λίγο τυρί και 1 φέτα ψωμί). Λίγο πριν την έξοδο ένα γιαούρτι ή ένα φρούτο θα σας κόψει λίγο την όρεξη.

*Αποφύγετε τα τηγανητά ορεκτικά, τα οποία, αν και νόστιμα, έχουν πολλές θερμίδες. Εναλλακτικά επιλέξτε μανιτάρια ή άλλα ψητά λαχανικά, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαφτερή, φέτα ψητή ή πατάτα ψητή.

*Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σαλάτα, καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχει θα σας χορτάσουν γρηγορότερα και βοηθούν στην απορρόφηση των σακχάρων. Ωστόσο, ζητήστε να προσθέσετε εσείς το λάδι.

*Αποφύγετε το ψωμί, καθώς έχει αρκετές θερμίδες και δεν σας κρατάει χορτάτους για αρκετή ώρα.

*Η καλύτερη επιλογή όσον αφορά στο κυρίως πιάτο, είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το ψητό κοτόπουλο. Οι πρωτεϊνούχες τροφές, επίσης, επιφέρουν γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού και θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Γενικά, μπορείτε να καταναλώσετε κρέας ή ψάρι στη σχάρα, στον ατμό ή στη λαδόκολλα.

*Το αλκοόλ σάς δίνει πολλές θερμίδες και μηδενικά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, ένα γραμμάριο αλκοόλ έχει 7 θερμίδες, περισσότερες από εκείνες των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων (4 θερμίδες ανά γραμμάριο) και λίγο λιγότερες από εκείνες του λίπους (9 θερμίδες ανά γραμμάριο). Όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχουν τα διάφορα αλκοολούχα ποτά τόσο περισσότερες είναι και οι θερμίδες τους. Υπολογίστε από 100 μέχρι 150 θερμίδες για κάθε ποτηράκι κρασί ή ποτήρι μπίρα ή άλλο ποτό.

Τι να παραγγείλετε
Στην ταβέρνα
* Ψητό κρέας (κοτόπουλο, ψαρονέφρι, φιλέτο μοσχαριού) ή ψητό ψάρι με γαρνιτούρα ρύζι ή λαχανικά

Στο ιταλικό
* Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, λαχανικά και μανιτάρια με 1 κουταλιά τυρί τριμμένο

Στο σουβλατζίδικο
*2 – 3 καλαμάκια κοτόπουλο με 1 πίτα αλάδωτη

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!