3+1 σημάδια ότι είσαι επιρρεπής στην αύξηση βάρους
3+1 σημάδια ότι είσαι επιρρεπής στην αύξηση βάρους


Μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά προικισμένοι με εξαιρετικά γρήγορο μεταβολισμό. Άλλοι όχι και τόσο πολύ. Μπορεί να βρίσκεστε σε ένα σημείο της ζωής σας, όπου κοιτάτε τη σοκολάτα και συλλογίζεστε σε ποια ομάδα είστε - οι «τυχεροί» ή εκείνοι που είναι επιρρεπείς στην αύξηση βάρους.

Και ενώ ευτυχώς η αύξηση βάρους δεν μπορεί να συμβεί εν μία νυκτί, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν αν είστε ή όχο επιρρεπείς στην αύξηση βάρους.

Είστε συνέχεια αγχωμένοι. Όταν αντιλαμβανόμαστε ή βιώνουμε στρεσογόνες καταστάσεις, τα επινεφρίδιά μας παράγουν μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Είναι μια αντίδραση που έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στον επικείμενο κίνδυνο.

Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης διαταράσσουν τον έλεγχο γλυκόζης στο αίμα, διεγείροντας την έκκριση γλυκόζης από τα αποθέματα στο ήπαρ και περιορίζοντας την απελευθέρωση της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση της περίσσειας γλυκόζης από την κυκλοφορία του αίματος, την ινσουλίνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τελικά, περισσότερη ινσουλίνη εκκρίνεται για την απομάκρυνση της περίσσειας γλυκόζης μετά την πτώση των επιπέδων κορτιζόλης, αλλά ο κύκλος αυτός οδηγεί σε κακή ρύθμιση της γλυκόζης, η οποία επίσης καθιστά πολύ δύσκολη την απώλεια βάρους, καθώς η περίσσεια γλυκόζης μπορεί να αποθηκευτεί ως λίπος.

Δεν πίνετε πολύ νερό. Το νερό είναι ο φίλος σας. Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό και η άρνηση του μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, κατανάλωση περισσότερων θερμίδων και αύξηση βάρους.

Δεν τρώτε συχνά. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά εάν δεν τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση βάρους, αντί για την απώλεια. Η ύπαρξη ενός σταθερού προγράμματος διατροφής διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό, το οποίο είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Επομένως, προσπαθήστε να τρώτε σωστά για να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργό και το σώμα σας υγιές.

Οι συγγενείς σας είναι όλοι με παραπάνω κιλά. Μερικές φορές φταίνε τα γονίδιά σας. Για παράδειγμα, εάν η οικογένειά σας έχει προδιάθεση για μεταβολικά σύνδρομα, προβλήματα θυρεοειδούς και ορμονικές ανισορροπίες , τότε μπορεί επίσης να έχετε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον.

Η γενετική παίζει επίσης τεράστιο ρόλο στην κατανομή λίπους, το σχήμα του σώματος και πόσο καλά ο μεταβολισμός σας συμβαδίζει με τη διαδικασία γήρανσης. Επιπλέον, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι πιθανότατα θα έχετε πάρει και τις διατροφικές συνήθειες των γονιών σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!