14 tips για να χάσεις τα περιττά κιλά στην κοιλιά!
14 tips για να χάσεις τα περιττά κιλά στην κοιλιά!


Η απώλεια βάρους γενικά είναι δύσκολη, αλλά η μείωση του λίπους στην κοιλιά ειδικότερα μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη. Επίσης είναι ουσιαστικά αδύνατο να φύγει το λίπος από μια μόνο συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

Υπάρχουν δυο είδη λίπους
Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δυο είδη λίπους που συσσωρεύονται στην κοιλιά: το υποδόριο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και το σπλαχνικό που βρίσκεται μεταξύ των μυών και των οργάνων και που οι υπερβολικές συγκεντρώσεις του συνδέονται με πολλά προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό το σπλαχνικό λίπος είναι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο και που πρέπει να διατηρούμε σε φυσιολογικά προς χαμηλά επίπεδα.

Ένας τρόπος για να καθορίσετε πόσο σπλαχνικό λίπος έχετε, είναι μια έγκυρη λιπομέτρηση. Το παράδοξο είναι, ότι ακόμα και αν είστε αδύνατοι μπορεί να έχετε σπλαχνικό λίπος. Σε μια μελέτη βρέθηκε ότι αδύνατοι άνθρωποι που ακολουθούσαν μια υγιεινή διατροφή, αλλά δεν έκαναν άσκηση, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν σπλαχνικό λίπος.

Παρόλα αυτά εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να χάσετε σωματικό λίπος και κυρίως από την κοιλιά.

Αποτελεσματικές συμβουλές για την απώλεια λίπους στην κοιλιά
Αυτο-παρακολούθηση. Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο και καταγράψτε δραστηριότητες ή μετρήστε τακτικά τη μέση σας για να σας βοηθήσει να χάσετε αποτελεσματικά το λίπος της κοιλιάς.

Έλεγχος μερίδας. Για να ελέγξετε την υπερκατανάλωση τροφής, σερβίρετε το φαγητό σε ένα πιάτο, αντί να το μοιράσετε σε πολλά. Αυτό μπορεί να σας αποθαρρύνει από την υπερκατανάλωση τροφής. Η μέτρηση μερίδων σάς βοηθά να ελέγχετε την ποσότητα τροφής που τρώτε καθημερινά.

Εντάξτε τις φυτικές ίνες στην καθημερινή σας διατροφή. Οι ίνες διεγείρουν τον πρώιμο κορεσμό, αποτρέποντας έτσι την κοιλιακή παχυσαρκία. Οι λιναρόσποροι, το αβοκάντο, τα όσπρια και τα βατόμουρα έχουν πολλές διαλυτές ίνες.

Κάντε αερόβιες ασκήσεις. Η αερόβια άσκηση βοηθά στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα.

Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες τροφίμων, γιατί αποκαλύπτουν πολλά. Η ετικέτα στα τρόφιμα βοηθά στον προσδιορισμό της ποσότητας ζάχαρης, λίπους και πρωτεϊνών, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές.

Κάντε παρέα με φίλους που εστιάζουν στην υγεία. Το να έχετε φίλους με τον ίδιο στόχο μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας.

Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για ανελκυστήρες. Η προσθήκη περισσότερης σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στην κοιλιά.

Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τρόφιμα και ροφήματα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως πράσινο τσάι, σταφύλια, βατόμουρα, ξηροί καρποί ή σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σας βοηθούν να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά.

Μείνετε ενυδατωμένοι. Το πόσιμο νερό μπορεί να κάνει θαύματα. Η κατανάλωση περισσότερου νερού συχνά οδηγεί στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων.

Αποφύγετε την κατανάλωση ζαχαρούχων τροφών και ποτών. Τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη . Τα πρόσθετα σάκχαρα περιέχουν υψηλή φρουκτόζη, η οποία μπορεί να μειώσει την καύση λίπους. Ως εκ τούτου, η αποφυγή ζαχαρούχων τροφών και ποτών, όπως καραμέλες, κέικ, παγωμένο γιαούρτι, σόδα, αρωματισμένα ποτά καφέ και γλυκό τσάι, σας βοηθά να χάσετε λίπος στην κοιλιά.

Βελτιώστε την ποιότητα ύπνου. Ο ύπνος για λιγότερο από πέντε ώρες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Ομοίως, ο ύπνος για περισσότερες από οκτώ ώρες κάνει επίσης το ίδιο. Τα άτομα με διαταραχές ύπνου είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αύξηση βάρους. Ως εκ τούτου, ο ύπνος για έξι έως οκτώ ώρες φαίνεται να είναι επαρκής για την απώλεια των περιττών κιλών, άρα και του κοιλιακού λίπους.

Αποφύγετε το υπερβολικό άγχος. Το άγχος πολύ μπορεί να απελευθερώσει την κορτιζόλη «ορμόνη του στρες », η οποία μπορεί να αυξήσει την κοιλιακή παχυσαρκία. Το άγχος οδηγεί επίσης σε μείωση της ποιότητας του ύπνου και σε υπερκατανάλωση τροφή, τα οποία με τη σειρά τους συμβάλλουν στην κοιλιακή παχυσαρκία. Οι τεχνικές διαλογισμού και αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του στρες και να σας κάνουν να νιώσετε καλά.

Αποφύγετε το αλκοόλ. Το αλκοόλ με μέτρο μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ωστόσο, η υψηλότερη ποσότητα αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, ηπατική νόσο και άλλα προβλήματα υγείας. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ περιορίζει την καύση λίπους και σας προσφέρει κενές θερμίδες και ως αποτέλεσμα, το άκαυστο λίπος εναποτίθεται στην κοιλιά.

Υιοθετήστε μια υγιή, μακροπρόθεσμη προσέγγιση στο φαγητό. Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση πολλών θερμίδων και τελικά στην αύξηση του βάρους. Έτσι, η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για την πρόληψη του κοιλιακού λίπους.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!