Οι διατροφικές αλλεργίες του μωρού
Οι διατροφικές αλλεργίες του μωρού


Η γενιά μας μεγάλωσε αρκετά μέχρι να φάει φυστίκια, μέλι και κουκιά. Οι γονείς μας απέφυγαν να μας δώσουν οποιαδήποτε μπουκιά αλλεργιογόνου τροφής, πριν από κάποια ηλικία, καθώς είχαν τον φόβο ότι μπορεί να μην το αντέξουμε. Σύμφωνα με μία νέα ιατρική έκθεση, κάτι τέτοιο είναι λάθος.

Σε πρόσφατο συνέδριο τής Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργιών και Άσθματος εκφράστηκε η άποψη ότι όσο νωρίτερα γνωρίσουν τα μωρά τα συστατικά των τροφών, που θεωρούνται πιθανά αλλεργιογόνα, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχουν να γίνουν αλλεργικά σε αυτά.

Οι περισσότεροι γονείς διστάζουν να δώσουν κάποιες τροφές, όπως το μέλι και τα φυστίκια, πριν από τα πρώτα γενέθλια των παιδιών τους, αλλά οι επιστημονες έρχονται τώρα και μας αποκαλύπτουν ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Αντίθετα υποστηρίζουν ότι πρέπει να τους δίνουμε τέτοιες τροφές, μόλις αρχίσουν να έχουν στο διαιτολόγιό τους τις λιωμένες μπανάνες και τα καρότα. Οι γιατροί, λοιπόν, πιστεύουν ότι οι συγκεκριμένες τροφές πρέπει να δίνονται στα μωρά, ώστε ο οργανισμός τους να έχει τη δυνατότητα να τις συνηθίσει και να μην εμφανίσει αλλεργίες.

Εφιστούν, βέβαια, την προσοχή των γονέων και ζητούν να μην δίνουν τις "άγνωστες" και "επικίνδυνες" τροφές στα μωρά τους, όταν είναι σε κάποιο ταξίδι, σε απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από το νοσοκομείο, αλλά όταν είναι στο σπίτι τους και αισθάνονται και οι ίδιοι την ασφάλεια.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!