Η κακοσμία του στόματος του παιδιού
Η κακοσμία του στόματος του παιδιού


Πολύ συχνά οι γονείς διαπιστώνουν ότι μυρίζει η αναπνοή του παιδιού τους. Η κακοσμία του στόματος και κατ' επέκταση της αναπνοής είναι εξίσου συχνή με την τερηδόνα και την ουλίτιδα.

Πού οφείλεται η κακοσμία
Ένα από τα κύρια αίτια της κακοσμίας του στόματος είναι η ξηροστομία. Όταν το παιδί αναπνέει με το στόμα ανοιχτό, τότε η ξηροστομία είναι πιο έντονη όπως και η κακοσμία. Επίσης το ίδιο συμβαίνει αν το παιδί έχει βουλωμένη μύτη, αλλεργική ρινίτιδα ή έχει γρίπη.

Κακοσμία μπορεί επίσης να προκληθεί από:
τρόφιμα όπως σκόρδο, κρεμμύδια, τυρί, χυμό πορτοκάλι και σόδα
κακή στοματική υγιεινή
σιδεράκια

Πρόληψη της δυσάρεστης αναπνοής
Τι να κάνει ένα παιδί; Να βουρτσίζει τα δόντια του και να χρησιμοποιεί νήμα. Επίσης να βουρτσίζει τη γλώσσα του επειδή τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν εκεί.Ειδικότερα όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth Οδοντίατρος , Ειδικός Ορθοδοντικός:

-Κάντε το παιδί σας να βουρτσίζει δύο φορές την ημέρα τα δόντια του. Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να επιβλέπει τα μικρά παιδιά ώστε να μην καταπιούν την οδοντόκρεμα.

-Όταν το παιδί σας βουρτσίζει τα δόντια του, βεβαιωθείτε ότι καθαρίζει επίσης τη γλώσσα του, καθώς τα βακτηρίδια μπορούν να συλλεχθούν και να αναπτυχθούν στη γλώσσα.

-Δείξτε του πώς να χρησιμοποιεί το οδοντικό νήμα καθημερινά για να αφαιρέσει τις οσμές που προκαλούν σωματίδια τροφής από τα δόντια.

-Θυμηθείτε να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα του κάθε λίγους μήνες, επειδή οι τρίχες της δεν θα μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά την πλάκα και τις τροφές από τα δόντια.

-Αποφύγετε την χαλίτωση και άλλα προβλήματα υγείας στο στόμα του παιδιού σας, προγραμματίζοντας τακτικούς ελέγχους με τον οδοντίατρο σας.

Αντιμετώπιση κακοσμίας
-Λήψη άφθονου νερού για ενυδάτωση του στόματος
-Συστηματικό βούρτσισμα των δοντιών και της γλώσσας
-Φυσιολογικός ορός στη μύτη
-Χρήση στοματικών διαλυμάτων

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!