Δίαιτα εν μέσω Χριστουγέννων;
Δίαιτα εν μέσω Χριστουγέννων;


Η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι και πάλι εδώ. Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένες με τη χαρά και τη ξεγνοιασιά. Όλοι βρισκόμαστε σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, όμως από την άλλη μεριά, ομολογουμένως τα Χριστούγεννα είναι μια δύσκολη περίοδος για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια δίαιτα και να χάσουν κιλά. Αν όμως, αποφύγετε τα παρακάτω λάθη, θα απολαύσετε τις γιορτές χωρίς ενοχές.

Κάθε πρωί που ξυπνάτε ανεβαίνετε στη ζυγαριά για να παρακολουθείτε το βάρος. Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας φαίνεται ο καλύτερος τρόπος για να είστε σε εγρήγορση ώστε να μην πάρετε κιλά, όμως πολλές φορές μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Το να ζυγίζεστε καθημερινά δεν αποτελεί και την πιο καλή επιλογή, διότι μέσα σε μια μέρα μπορούν να συμβούν πολλές μικρές αλλαγές στο σώμα σας και να επηρεάσουν το βάρος σας. Ένα παράδειγμα είναι η κατακράτηση υγρών που μπορεί να σας προσθέσει κιλά, αλλά μετά από λίγες μέρες θα έχουν φύγει.

Έτσι αν πάτε σε ένα πάρτι και πιείτε αλκοόλ και φάτε, το πρωί που θα ζυγιστείτε θα είστε ένα κιλό πάνω. Αυτό είναι πιθανό να σας δημιουργήσει ενοχές και να σας επηρεάσει συναισθηματικά, οδηγώντας σε υπερφαγία. Η χρυσή τομή είναι να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένη ώρα και μέρα.

Δεν είναι μυστικό ότι τις γιορτινές ημέρες όλο και κάπου θα είστε καλεσμένοι για φαγητό. Πολλοί έχετε τη συνήθεια να μην τρώτε όλη την ημέρα, ώστε να απολαύσετε τις λιχουδιές στο δείπνο. Όμως εάν καθίσετε στο τραπέζι πεινασμένοι, θα καταναλώσετε ό,τι βρείτε μπροστά σας χωρίς να υπολογίζετε την ποσότητα. Θα χάσετε με λίγα λόγια το μέτρο.

Ένα άλλο λάθος που κάνετε είναι ότι είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και υπάρχει κίνδυνος να κουραστείτε και να παρατήσετε τη δίαιτα. Αν όμως εντάξετε στη διατροφή σας μικρές λιχουδιές, δε θα νιώσετε στερημένοι και θα απολαύσετε τις γιορτές.

Από την άλλη μεριά δεν υπάρχει λόγος να δοκιμάζετε τα πάντα, εφόσον δεν το επιθυμείτε. Ακριβώς επειδή η γιαγιά σας έκανε μια πίτα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη φάτε. Επιλέξετε, μόνο τα αγαπημένα σας πιάτα, άσχετα με ποιος τα μαγείρεψε. Και αν σας πιέζουν να δοκιμάσετε, μπορείτε να απαντήσετε «Όχι, ευχαριστώ, ίσως αργότερα.»

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα μπορέσετε να απολαύσετε τα Χριστούγεννα και να ξεκινήσετε το Νέο Έτος χωρίς ενοχές για το αν έχετε πάρει περιττά κιλά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!