Αποτοξίνωση πριν τα Χριστούγεννα!
Αποτοξίνωση πριν τα Χριστούγεννα!


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Οι ημέρες αυτές περιλαμβάνουν χαμόγελα, δώρα, διασκέδαση αλλά και αρκετό φαγητό. Την τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι κατέχουν οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, η γαλοπούλα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Μπροστά σε όλους αυτούς τους πειρασμούς είναι δύσκολο να αντισταθείτε. Φυσικά η καλύτερη συμβουλή είναι μέτρον άριστο, αλλά και μια αποτοξίνωση πριν από τις γιορτές είναι ό,τι χρειάζεστε για να νιώσετε πιο ανάλαφροι πριν το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Τι να κάνετε

Ελέγξτε το ημερολόγιό σας και σηματοδοτήστε μια εβδομάδα όπου δεν έχετε πολλές υποχρεώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την αποτοξίνωση σας, όπως γάμους, γενέθλια ή επαγγελματικά γεύματα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν κάποιες αντιδράσεις κατά τις πρώτες ημέρες της αποτοξίνωσης, όπως κεφαλαλγίες ή χαλαρότητα στις κινήσεις του εντέρου. Αυτό οφείλεται στην αιφνίδια απόσυρση ορισμένων τροφίμων και τα συμπτώματα θα πρέπει να υποχωρήσουν σε 24 έως 48 ώρες.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:

Αλκοόλ

Ζάχαρη, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Καφές

Σιτηρά: σιτάρι (ψωμί, μπισκότα, κέικ, ζυμαρικά), σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, και το ρύζι

Αποξηραμένα φρούτα

Τροφές που μπορείτε να τρώτε:

Φρούτα: οποιαδήποτε και όλα τα φρέσκα φρούτα

Λαχανικά: οποιαδήποτε και όλα τα φρέσκα λαχανικά

Ψάρια: φρέσκα, κονσερβοποιημένα σε νερό ή ελαιόλαδο

Άπαχο κόκκινο κρέας, κοτόπουλο (χωρίς το δέρμα). Όριο σε δύο μερίδες την εβδομάδα.

Όσπρια: αποξηραμένα ή σε κονσέρβα, όπως φασόλια, ρεβίθια, φακές

Αυγά: κατά προτίμηση βιολογικά

Ελαιόλαδο, κατά προτίμηση έξτρα παρθένο

Ξηροί καρποί: ωμά ανάλατα αμύγδαλα, καρύδια και κάσιους

Σπόροι: ανάλατο σουσάμι και ηλιόσπορους

Το πράσινο τσάι, χωρίς καφεΐνη

Γαλακτοκομικά: ένα κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά την ημέρα

Νερό: από ένα έως τρία λίτρα νερό ανά ημέρα

Σχέδιο για τις επόμενες επτά ημέρες

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Το πρωί πριν πάρετε το πρωινό σας, πείτε 1 ποτήρι λεμόνι με νερό. Συμπιέστε το χυμό από το μισό λεμόνι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

Άσκηση: Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης καλό είναι να ασκήστε για μία ώρα καθημερινά. Η έντονη σωματική άσκηση αυξάνει τη ροή της λέμφου, με αποτέλεσμα να φεύγουν οι τοξίνες από το σώμα.

Ποτό: Προσπαθήστε να πίνετε τρία λίτρα υγρών ημερησίως. Αυτό θα βοηθήσει στην κυκλοφορία της λέμφου και στην αποτοξίνωση των νεφρών. Επιλέξτε νερό, φρέσκο χυμό λαχανικών και τσάι από βότανα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα και να αναμείξετε: πικραλίδα, τσουκνίδα, καλέντουλα και κόκκινο τριφύλλι. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτά τα αποξηραμένα βότανα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το για πέντε λεπτά, σουρώστε το και πείτε το.

Μασήστε: Στόχος είναι να μασάτε κάθε μπουκιά 10 έως 12 φορές πριν την κατάποση. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε την πέψη και θα αυξήσετε το αίσθημα κορεσμού.

Σημείωση: Μην κάνετε αποτοξίνωση αν είστε έγκυες, θηλάζετε, ηλικιωμένοι, έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, είστε λιποβαρείς ή εάν δεν σας το επιτρέπει ο επαγγελματίας υγείας σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!