Πού ωφελεί το έλαιο σολομού;
Πού ωφελεί το έλαιο σολομού;


Ο σολομός είναι τροφή με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε καλά λιπαρά και συγκεκριμένα σε εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ (DHA), γνωστά για την αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Είναι επίσης πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες Β6 και Β12, σελήνιο και φώσφορο.

Παράλληλα, δεν περιέχει θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά οξέα, ούτε υδατάνθρακες και αλάτι.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση σολομού, αλλά και ελαίου σολομού:

Ανάπτυξη εγκεφάλου: Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα υγιεινά πολυακόρεστα λιπαρά είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Ανακουφίζει από τον πόνο: Το DHA μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση και να ενισχύσει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Κατά της φλεγμονής: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ωμέγα-3 του σολομού μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής και των σχετιζόμενων με αυτή παθήσεων, όπως οι καρδιοπάθειες, οι αρθρίτιδες και ο διαβήτης.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος: Το νιτρικό οξύ είναι μια ένωση που το σώμα χρησιμοποιεί για την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Μελέτη έδειξε ότι όσοι λάμβαναν συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων βελτίωσαν την κυκλοφορία του αίματος πολύ περισσότερο από όσους λάμβαναν άλλα συμπληρώματα ελαίων.

Μειώνει τη χοληστερόλη: Έρευνες έχουν δείξει ότι το έλαιο σολομού μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια, να αυξήσει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης και να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Ανάπτυξη εμβρύου: Έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες, οι οποίες λάμβαναν λάδι σολομού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν καλύτερες γνωστικές ικανότητες και υψηλότερες επιδόσεις σε τεστ εξέλιξης των κινητικών δεξιοτήτων τους. Κινδύνευαν επίσης λιγότερο να αναπτύξουν ψυχολογικά και συμπεριφορικά προβλήματα στην παιδική ηλικία.

Πηγή: Medical Daily

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!