Έτσι θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου
Έτσι θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου


Μάθε πώς να κάθεσαι σωστά και να μην πονάς!

Το να γνωρίζεις ποια είναι η σωστή στάση του σώματός σου είναι πολύ σημαντικό, καθώς έτσι μαθαίνεις και πώς να περπατάς πιο σωστά, να κάθεσαι πιο σωστά, και να μην πονάς. Η στάση σώματος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα πάντα με το επάγγελμα κάποιου. Οι υπάλληλοι γραφείου για παράδειγμα περνούν πολλές ώρες καμπουριάζοντας σε μία καρέκλα, κάνοντας ελάχιστες κινήσεις. Ακόμα και μετά το τέλος της δουλειάς, ελάχιστα πράγματα κάνουμε για να κινηθούμε, ενώ πολλοί συνεχίζουν την καθημερινότητά τους σε ένα καναπέ.

Και αυτό ισχύει για όσο χρόνο μπορούμε να το συνεχίσουμε, παρά τα προβλήματα που σχετίζονται με την σπονδυλική στήλη και το σωματικό βάρος, καθώς και τα καρδιαγγειακά που προκαλούνται από τις λανθασμένες στάσεις του σώματος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με καθιστικό επάγγελμα έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες απόκτησης καρδιαγγειακών παθήσεων από αυτούς που παραμένουν όρθιοι κατά την εργασία τους. Για την ακρίβεια, μία πρόσφατη ιατρική έρευνα έδειξε ότι όσοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους καθιστοί έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από έμφραγμα.

Ακόμη κι αν αφιερώνεις πολύ χρόνο προσπαθώντας να παραμένεις σε φόρμα, ο χρόνος που περνάς καθιστός είναι και πάλι πολύ περισσότερος από αυτός που θα ήταν υγιής για το σώμα σου. Σκέψου πως ακόμη και μία ώρα καθημερινής άσκησης δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις 11 ώρες που περνάς καθιστή. Τι μπορείς να κάνεις; Το να προσέχεις τη στάση του σώματος σου είναι το κλειδί για μια πιο υγιεινή ζωή στο γραφείο.

Πηγή: queen.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!