Πότε κάνει καλό το αλκοόλ
Πότε κάνει καλό το αλκοόλ


Είναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ενέχει κινδύνους για την υγεία, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.

Η μακροχρόνια και συστηματική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει σχεδόν όλα τα όργανα του σώματος.

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μικρές ποσότητες όμως, αποτελεί φάρμακο για την καρδιά, συμβάλλει στη μακροζωία και τη βελτίωση της διάθεσης.

Δείτε ποια είναι, σύμφωνα με τις έρευνες, τα οφέλη της κατανάλωσης αλκοόλ με μέτρο

Ενισχύει την επιλεκτική μνήμη: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σάσεξ έδειξε ότι το αλκοόλ μάς βοηθά να απωθούμε τις κακές αναμνήσεις της ζωής μας και να θυμόμαστε τις καλές. Αυτό, όμως, ισχύει όσο είμαστε υπό την επήρεια του αλκοόλ, καθώς σε βάθος χρόνου η υπερβολική και συστηματική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αλλά ακόμα και οι σποραδικές καταχρήσεις βλάπτουν τη μνήμη.

Καρδιά: Έρευνες υποστηρίζουν ότι η ήπια κατανάλωση αλκοόλ (2 ποτήρια κρασί για τους άνδρες και 1 για τις γυναίκες, καθημερινά) σχετίζεται με χαμηλότερη θνησιμότητα από εμφράγματα του μυοκαρδίου σε σχέση ακόμη και με εκείνους που απέχουν τελείως από το αλκοόλ. Λίγο κόκκινο κρασί οδηγεί σε αύξηση της «καλής» HDL χοληστερίνης στο αίμα, καθώς και σε οξείδωση της «κακής» LDL χοληστερίνης, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.

Χολή: Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στη χολή κατά 50%.

Προστάτης: Η κατανάλωση αλκοόλ σε λογικά πλαίσια μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, υποστηρίζουν οι έρευνες.

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!