Η σημασία της ρεφλεξολογίας
Η σημασία της ρεφλεξολογίας


Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι το πιο δυνατό συστατικό για μια ποιοτική ζωή. Η φροντίδα προς εμάς δημιουργεί συνθήκες για να είμαστε υπομονετικοί, ατάραχοι, ήρεμοι και ικανότεροι να αντιδρούμε στις καθημερινές δυσκολίες, αναποδιές και ενοχλήσεις.

Ενισχύοντας την αγάπη για τον εαυτό μας, μπορούμε να «περπατάμε» μαζί με άλλους και να δίνουμε αγάπη.

Κάνοντας ρεφλεξολογία στον εαυτό μας, τον γεμίζουμε με την αίσθηση μας, με αυτό που είμαστε. Βγάζουμε στην επιφάνεια την Αγάπη μας, για εμάς. Την στηρίζουμε, την δεχόμαστε, πάμε μαζί της. Η φροντίδα του εαυτού μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πάμε καλά στη ζωή. Μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να τολμάμε και να νιώθουμε ανθεκτικοί-χωρίς να επιτρέπουμε το άγχος να εμποδίζει τις επιδόσεις μας.

Η φροντίδα και το άγγιγμα προς εμάς αποτελεί πηγή εφαρμοσμένης σοφίας.

Κάνοντας καθημερινά κάτι απλό:

Κρέμα ενυδατική και μυρωδάτη κατά προτίμηση με αιθέριο έλαιο ylang ylang.

Στάση ίσως οκλαδόν εάν βολεύει ή όποια άλλη στάση μας βολεύει. Ξεκινάμε με κινήσεις πιάνοντας ένα ένα τα δάκτυλά μας κινώντας τα κυκλικά και σταδιακά σβήνοντας την κίνηση πάνω και κάτω. Κυλήστε τα δάκτυλά σας απαλά από το μαξιλαράκι (κάτω από τα δάκτυλα) ως το τέλος της φτέρνας. Επανάληψη.

Ενώστε τις παλάμες με τους αντίχειρές σας και κάντε την κίνηση της βεντάλιας από μέσα προς τα έξω, λίγο πιο πάνω και ξανά το ίδιο.

Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται τον οργανισμό σας από το κεφάλι έως τα πόδια σας. Οι κινήσεις είναι απαλές ρυθμικές και φροντιστικές. Αυτό θα χαρίσει στιγμές γαλήνης και ηρεμίας. Κάπως έτσι ο οργανισμός ξυπνάει και όλες οι αισθήσεις μας ενεργοποιούνται. Με αυτό τον τρόπο έρχεται η αφύπνιση ουσιαστικά της αγάπης μέσα μας. Αυτό που έχει σημασία είναι η αφοσίωση μας στο ιδανικό της γαλήνης και της ηρεμίας. Ας γίνουμε εραστές της ηρεμίας και της φροντίδας του εαυτού μας. Ας δώσουμε χώρο στον εαυτό μας να ηρεμήσει. Δώστε του άγγιγμα, αγκαλιά και φροντίδα. Πρόκειται για το σημαντικότερο δώρο αγάπης.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!