Οι μυκητιάσεις στα παιδιά
Οι μυκητιάσεις στα παιδιά


Οι διαφόρων ειδών μυκητιάσεις δεν είναι μόνο προνόμιο των μεγάλων, προσβάλουν και τα παιδιά. Γενικά οι λοιμώξεις που προκαλούνται από τους μύκητες δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά μπορεί να είναι επίμονες και να μας παιδέψουν μέχρι να τις αντιμετωπίσουμε εντελώς.

Η πιο γνωστή μυκητιασική λοίμωξη είναι το γνωστό, «πόδι του αθλητή», που προσβάλει τις πτυχές ανάμεσα στα δάκτυλα του ποδιού.

Η μυκητίαση αυτή είναι πολύ συχνή στους έφηβους, ενώ τα μικρότερα παιδιά μολύνονται συνήθως από κοινόχρηστους χώρους όπως οι πισίνες, γυμναστήρια και κοινά ντους.

Γι’ αυτό όποτε παρατηρήσετε αλλοιώσεις τις επιδερμίδας ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Εσείς αυτά που μπορείτε να κάνετε να είστε λίγο πιο σχολαστική με την υγιεινή των ποδιών, αλλάζοντας κάλτσες τακτικά, μην αφήνοντας το παιδί να φοράει αθλητικά παπούτσια συνέχεια, και στεγνώνοντάς καλά τα πόδια του μετά το μπάνιο.

Άλλες μυκητιάσεις που επίσης αφορούν στα παιδιά είναι η προσβολή της στοματικής κοιλότητας από τον μύκητα Candita (είναι σύνηθης στα μωρά) και στο δέρμα.

Σε ότι αφορά την επαφή του παιδιού σας με την άμμο, μη γίνεστε υπερβολική! Κάντε του απλά μετά τη θάλασσα, ένα καλό ντουζ.

Μυκητιάσεις παρατηρούνται και στα νύχια, αλλά είναι πάθηση που αφορά τους ενήλικες.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!