Η προστασία του παιδιού από τον ήλιο
Η προστασία του παιδιού από τον ήλιο


Μια και η αντιηλιακή προστασία δεν προστατεύει ούτε εμάς ούτε τα παδιά μας επαρκώς από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου, τώρα που το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά, οφείλουμε να πάρουμε τα απαραίτητες προφυλάξεις για τα παιδιά μας.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παδιδιάτρων (ΑΑΠ) εξέδωσε συμβουλές για την προστασία των παδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επισημαίνοντας πως σε χώρες που τα ποσοστά ηλιοφάνειας είναι μεγαλύτερα, θα πρέπει να τηρούνται και μέτρα προστασίας όλο το χρόνο.

-Μειώστε ή εξαλείψτε τελείως την έκθεση του παιδιού στον ήλο όταν οι UV ακτίνες είναι πιο έντονες, δηλαδή μεταξύ 10 το πρωί με 4 το απόγευμα.

-Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί ειδικά με τα μωρά και τα νήπια, έχοντας στο μυαλό σας ότι μέχρι την ηλικία των έξι μηνών τουλάχιστον, δεν πρέπει να τα εκθέτετε στον ήλιο.

-Θυμηθείτε ότι το νερό, το χιόνι, και η άμμος αντανακλούν τις UV ακτίνες, αυξάνουν την έκθεση του παιδιού κι επομένως την πιθανότητα να πάθει ηλιακό έγκαυμα

-Μην επαναπαύεστε όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος, οι υπεριώδεις ακτινοβολίες διαπερνούν τα σύννεφα και φτάνουν σε σας και στο παιδί σας.

-Τέλος, επιλέξτε ένα αδιάβροχο αντιηλιακό, που παρέχει μεγάλη αντιηλιακή προστασία και επαναλάβετε τη χρήση μετά το μπάνιο. Ωστόσο, να έχετε κατά νου, ότι η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη ακόμα και όταν δεν πάτε στη θάλασσα, αλλά απλώς έχετε βγάλει το μικρό σας για την καθημερινή του βόλτα.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!