Η... αποκρυπτογράφηση των αντηλιακών
Η... αποκρυπτογράφηση των αντηλιακών


Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι εμείς οι γονείς, ξεκινάμε συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποια αντιηλικά πρέπει να χρησιμοποιούμε.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα αντιηλικά επιβάλλονται και το χειμώνα σε χώρες σαν την Ελλάδα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θα πρέπει αυτό να μας γίνει βίωμα.

Εμείς εδώ θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε δύο – τρεις σημαντικές πληροφορίες, όχι βέβαια υποδεικνύοντας κάποια μάρκα, αλλά αποσαφηνιζόντας κάποια σημαντικά θέματα

Παράγοντας ηλιακής προστασίας (SPF): Εχει να κάνει με την ικανότητα του προϊόντος να μπλοκάρει τις ηλιακές ακτινοβολίες και αναφέρεται ρητώς πάνω στη συσκευασία του προϊόντος.

• Χημικά αντιηλιακά: Περιέχουν ειδικά συστατικά που δρουν σαν φίλτρα στην ηλικιακή ακτινονολία και προστατεύουν από τις UVA και UVB. Τα χημικά αντιηλικά παίρνουν 15-30 λεπτά για να ξεκινήσουν να απορροφηθούν από το δέρμα.

• Φυσικά αντιηλιακά: Επισης αναφέρονται σε ένα σύμπλεγμα συστατιστικά «απαλλαγμένα από χημικά» (chemical free) όπως το διοξείδιο του τιτανίου και οξείδιο του ψευδαργύρου για να μπλοκάρουν τις ακτίνες. Πολλοί δερματολόγοι συνιστούν αυτή την επιλογή για τα παιδιά, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις και να αρχίσει να λειτουργεί αμέσως.\

• Ευρύ φάσμα: Προστατεύει κι από τη UVA και τη UVB (κάθε αντηλιακό με οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου θα το κάνει αυτό).

• Για μωρά κάτω των έξι μηνών: Συζητήστε με τη χρήση αντηλιακού γιατρό σας. Μερικά παιδίατροι εντελώς αντίθετοι με τη χρήση των αντηλιακών σε νεογνά, ενώ άλλοι υποστηρίζουν προϊόντα με φυσικά φίλτρα αν το μωρό πρόκειται να εκτεθεί σε ηλιακή ακτινοβολία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!