Οι πολλοί καφέδες δίνουν χρόνια!
Οι πολλοί καφέδες δίνουν χρόνια!


Οι γυναίκες που πίνουν πολλούς καφέδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν παραπάνω από τις γυναίκες που πίνουν ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα!

Αρκεί να μη συνοδεύουν τα καφεδάκια τους με το τσιγάρο, όπως μας λέει νέα έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό “New England Journal of Medicine”.

Κι αυτό γιατί όσοι πίνουν καφέ, συνοδεύοντας αυτή τους τη συνήθεια από ανθυγιεινές συμπεριφορές, όπως το κάπνισμα, τείνουν να πεθαίνουν νωρίτερα από αυτούς που τον αποφεύγουν.

Αυτές οι έρευνες λοιπόν θα μας τρελάνουν, αλλά αν θέλουμε να τις ακολουθήσουμε, μπορούμε να αυξήσουμε τα καφεδάκια μας και να κόψουμε το τσιγάρο.

Συγκεκριμένα, τα ευρήματα της σχετικής έρευνας, βασίζονται στα δεδομένα παρατηρήσεων 13 ετών που έκανε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ.

Η έρευνα δεν βασίζεται σε κλινικές δοκιμές αλλά μονάχα σε μελέτες παρατηρήσης 402.260 ανθρώπων ηλικίας 50-71 ετών. Επομένως, τα αποτελέσματα δεν αναφέρονται στο πως ακριβώς ο καφές ή κάποια από τα συστατικά του επιδρούν στην υγεία μας.

Το όφελος είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες απ'ότι στους άνδρες: στους άνδρες ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειώθηκε κατά 12%, ενώ στις γυναίκες 16%.

Κα βασικά παρατηρήθηκε μόνο σε όσους κατανάλωναν καφέ αλλά δεν κάπνιζαν ταυτόγχρονα.

Η μείωση του ρίσκου θανάτου αφορούσε έναν μεγάλο αριθμό αιτιών όπως καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό, αναπνευστικά προβλήματα και διαβήτη, αλλά όχι τον καρκίνο στην περίπτωση του οποίου ο πολύς καφές δεν φαίνεται να δρα προστατευτικά.

Αναλυτικά και σε ό,τι αφορούσε στις γυναίκες, τα αποτελέσματα έδειξαν:

• Όσες έπιναν κατά μέσο όρο ένα καφέ την ημέρα είχαν κατά μέσο όρο 5% μικρότερο κίνδυνο θανάτου
• Όσες έπιναν δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ καθημερινά είχαν 13% μικρότερο κίνδυνο
• Όσες έπιναν τέσσερις έως πέντε καφέδες είχαν ακόμα μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου (μείον 16%)
• Όσες έπιναν έξι και πάνω κάθε μέρα, είχαν μείωση 15%


Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!