5 φυσικοί τρόποι για τη λεύκανση των δοντιών
5 φυσικοί τρόποι για τη λεύκανση των δοντιών


Λεύκανση δοντιών στο σπίτι: Υπάρχουν αρκετά προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να λευκάνει τα δόντια του.

Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα περιέχουν χημικά για να ασπρίσουν τα δόντια.

Αν θέλετε λευκότερα δόντια αλλά να αποφύγετε όλα αυτά τα χημικά, αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν τρόποι που μπορούν να λευκάνουν τα δόντια σας φυσικά και με ασφάλεια.

Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια;
Πολλοί παράγοντες κάνουν τα δόντια να χάνουν τη λάμψη τους. Ορισμένα τρόφιμα αλλοιώνουν το χρώμα του σμάλτου, ενώ η συσσώρευση πλάκας στα δόντια μπορεί να τα κάνει να φαίνονται κίτρινα.

Αυτός ο τύπος αποχρωματισμού μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με τακτικές θεραπείες καθαρισμού και λεύκανσης.

Ωστόσο, μερικές φορές τα δόντια φαίνονται κίτρινα επειδή το σκληρό σμάλτο έχει διαβρωθεί, αποκαλύπτοντας την οδοντίνη από κάτω. Η οδοντίνη είναι ένας φυσικά κίτρινος, οστικός ιστός που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο.

Ορίστε μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα δόντια σας λευκότερα φυσικά.

1. Oil Pulling μια μέθοδος καθαρισμού του στόματος
Διαλέξτε ένα φυτικό λάδι (π.χ. καρύδας), βάλτε μία κουταλιά της σούπας στο στόμα σας και κάντε πλύσεις για περίπου 15 με 20 λεπτά. Όπως θα κάνατε και με ένα κλασσικό στοματικό διάλυμα. (Φτύστε το στη λεκάνη της τουαλέτας ή στον σκουπιδοτενεκέ, καθώς μπορεί να βουλώσει τα σιφώνια σας). Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και πλύντε τα δόντια σας για να απομακρύνετε όλα τα νεκρά βακτήρια.

Το λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητισιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

2. Βουρτσίστε με μαγειρική σόδα
Αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό. Βάλτε το μείγμα στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας. Μπορείτε να το κάνετε μερικές φορές την εβδομάδα.

3. Χρησιμοποιήστε μηλόξιδο
Το μηλόξιδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως απολυμαντικό και ως φυσικό προϊόν καθαρισμού.

Το οξικό οξύ, το οποίο είναι το κύριο δραστικό συστατικό του μηλόξιδου, σκοτώνει τα βακτήρια. Η αντιβακτηριακή ιδιότητα του ξιδιού είναι αυτό που το κάνει χρήσιμο για τον καθαρισμό του στόματος και τη λεύκανση των δοντιών.

Χρησιμοποιήστε το όπως το κανονικό στοματικό διάλυμα. Πλύντε το στόμα σας για μερικά λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με απλό νερό.

4. Τρώτε φρούτα και λαχανικά
Μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι καλή τόσο για το σώμα σας όσο και για τα δόντια σας.

Τα φρούτα σας βοηθήσουν να τρίψετε την πλάκα καθώς μασάτε. Οι φράουλες και ο ανανάς είναι δύο φρούτα φαίνεται ότι βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.

5. Μην υποτιμάτε το βούρτσισμα και το νήμα
Κι όμως κάποιοι υποτιμούν το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και το οδοντικό νήμα. Κι όμως, η οδοντόβουρτσα απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα και το νήμα προλαμβάνει την πλάκα.

Πλύντε τα δόντια σας, καθαρίστε τα σωστά και θα τα διατηρείτε καθαρά και λευκά!

πηγή: healthline.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!