5 συμβουλές που θα ανεβάσουν το προσδόκιμο της ζωής σου
5 συμβουλές που θα ανεβάσουν το προσδόκιμο της ζωής σου


Οι άνθρωποι που βλέπεις ότι φτάνουν μέχρι τα 95 δεν είναι απλά τυχεροί. Σίγουρα το DNA παίζει τον ρόλο του σε αυτό, αλλά κατά κύριο λόγο έχουν ακολουθήσει μία συγκεκριμένη στάση ζωής που σε βάθος χρόνου ωφέλησε την υγεία τους. Και το καλύτερο; Δεν έκαναν δα και τίποτε το σπουδαίο.

Ακολουθούν 5 απλά πράγματα που αν υιοθετήσεις μόνιμα, θα έχεις αρκετά και μάλιστα καλά χρόνια γεμάτα υγεία. Και ποιος δεν το θέλει αυτό, σωστά;

Τρώγε μικρά γεύματα πλούσια σε βιταμίνες
Μπορεί οι συνήθειες του Έλληνα να επιτάσσουν φαγητό μέχρι τελικής πτώσεως και το πιάτο να αδειάζει με την βοήθεια φραντζόλας ψωμιού, αλλά οι διατροφολόγοι δεν φωνάζουν άδικα. Μικρά γεύματα, πολλά μέσα στην ημέρα και τα πιάτα να είναι «πολύχρωμα» - να έχουν δηλαδή όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα. Αν είσαι άνω των 30 και ακόμα το σκέφτεσαι, ίσως πρέπει να το πάρεις απόφαση.

Κόψε την τηλεόραση
Γιατί δεν είναι μόνο το σκουπιδολόι που σερβίρει, αλλά το γεγονός ότι η τηλεόραση ισούται με καθισιό. Και με τι ισούται η καθιστική ζωή; Με καρδιοαγγειακές παθήσεις, αύξηση χοληστερίνης και παχυσαρκία. Στον καναπέ να κάθεσαι ΜΟΝΟ για να διαβάσεις βιβλία, μιας και έρευνες έχουν αποδείξει ότι μειώνουν τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ.

Γυμνάσου με οποιονδήποτε τρόπο
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σκέψου πως σύμφωνα με έρευνες, μόλις 15 λεπτά γυμναστικής άσκησης προσθέτουν 3 χρόνια στο προσδόκιμο ζωής και με κάθε φορά που την πραγματοποιείς, μειώνεις τις πιθανότητες για θάνατο από καρδιοαγγειακά αίτια ανά 4%. Οπότε μην το πολυσκέφτεσαι. Απλά ασκήσου.

Μην παραλείψεις το σεξ
Δεν είναι μόνο ότι περνάς καλά. Είναι ότι το σεξ σου προσφέρει τα ίδια οφέλη με μία αεροβική άσκηση 40 λεπτών. Δυναμώνει την καρδιά σου, το ανοσοποιητικό, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλλει και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Προφανώς οπότε και το χρειάζεσαι πολύ περισσότερο από ότι περίμενες.

Δοκίμασε και τις ικανότητές σου στο μαγείρεμα
Ωραίο το ντελίβερι αλλά με το να μαγειρέψεις μόνος σου στο σπίτι δεν θα λύσεις μόνο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο στομάχι σου. To μαγείρεμα συνδέεται με την μείωση του στρες καθότι είναι αγχολυτικό, ενώ την ίδια στιγμή το «μαμαδίσιο» φαγητό που ετοιμάζεις, φροντίζει να κρατήσεις μακριά τα σιχαμένα λάδια και τα πολυακόρεστα που δημιουργούνται από αυτά και τα οποία αυξάνουν τους κινδύνους για καρδιακές παθήσεις. Το λες οπότε και επένδυση.

Πηγή: ratpack.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!