Θες να μη θολώνουν τα γυαλιά από τη μάσκα;
Θες να μη θολώνουν τα γυαλιά από τη μάσκα;


Τρία αποτελεσματικά tricks για να διευκολυνθεί η καθημερινότητά σου!

Από τη μέρα που ξεκίνησε η σταδιακή άρση των μέτρων μπήκε για τα καλά στη ζωή μας η μάσκα προστασίας. Ναι, και όσο ήμασταν σε καραντίνα τη φορούσαμε για να προστατευόμαστε από τον κορονοϊό, αλλά τώρα πλέον- σε ορισμένες περιπτώσεις -είναι άκρως απαραίτητη και υποχρεωτική η χρήση της.

Σίγουρα, δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέαμα να φοράμε μάσκα προστασίας, αλλά ούτε και πολύ βολικό, καθώς υπάρχουν φορές που δυσκολεύεται η αναπνοή μας. Γι’ αυτό και ευχόμαστε πολύ σύντομα να πάψει να υπάρχει στην καθημερινότητά μας. Μέχρι να συμβεί, όμως, αυτό υπάρχουν και κάποιοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο όταν φορούν μάσκα. Μιλάμε για εκείνους και εκείνες που φορούν γυαλιά οράσεως, αλλά ακόμα και για όσους φορούν γυαλιά ηλίου.

Πόσες φορές σου έχει τύχει το τελευταίο διάστημα να φοράς μάσκα μαζί με τα γυαλιά σου και τελικά αυτά να καταλήγουν να είναι θολωμένα από τη ζεστή ανάσα σου που ξεφεύγει από το πάνω μέρος της μάσκας; Μάλλον, καταλαβαίνεις απόλυτα αυτό που μόλις σου περιέγραψα.

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, και σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Παρακάτω θα δεις τα τρία αποτελεσματικά tricks που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου και θα σε κάνουν να πεις «αντίο» στους θολωμένους φακούς των γυαλιών σου λόγω της χρήσης μάσκας.

*Αναδίπλωσε το πάνω μέρος της μάσκας σου-στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό-, πριν τη φορέσεις. Αυτό μπορεί να μην εφαρμόζεται με όλες τις μάσκες, αλλά με αυτές που μπορείς να το κάνεις, θα δημιουργήσεις χώρο στην αναπνοή να δραπετεύσει πριν φτάσει στα γυαλιά. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μειώνει το μέγεθος της μάσκας. Δηλαδή, η μάσκα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα κι άνετα στο πρόσωπο, να καλύπτει όλο το στόμα και τη μύτη. Αν θεωρείς πως δεν είναι ασφαλής αυτή η μέθοδος, τότε μην την ακολουθήσεις. Εξαρτάται απόλυτα από τη μάσκα που έχεις.

*Τοποθέτησε ένα διπλωμένο χαρτομάντηλο μέσα στο πάνω μέρος της μάσκας. Δίπλωσέ το σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου -πάνω από τη μύτη- και αυτό μετά θα απορροφά την υγρασία από την ανάσα σου, ενώ θα παρεμποδίζεται και η συμπύκνωση.

*Πλύνε τα γυαλιά σου με σαπούνι και νερό. Πριν φορέσεις τη μάσκα προσώπου, πλύνε με σαπουνόνερο τους φακούς των γυαλιών. Στη συνέχεια, άσε τους να στεγνώσουν στον αέρα, ή σκούπισέ τους απαλά με ένα μαλακό χαρτομάντηλο πριν τους φορέσεις πάλι. Το σαπουνόνερο διασπά την επιφανειακή τάση αφήνοντας πίσω του μια λεπτή επιφανειοδραστική μεμβράνη κι εμποδίζει όλα όσα προκαλεί η υγρασία. Με το συγκεκριμένο trick δεν έχεις λύσει το πρόβλημά σου για πάντα, αλλά σίγουρα για μερικές ώρες.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!