Γιατί «τρέχει» η μύτη του παιδιού;
Γιατί «τρέχει» η μύτη του παιδιού;


Είναι το πιο συνηθισμένο παιδικό σύμπτωμα: Μια μύτη που «τρέχει», μια ανάσα «μπουκωμένη», ένα παιδί που δυσκολεύεται να κοιμηθεί, να φάει, να παίξει…

Όλοι οι γονείς θα συμφωνήσουμε πως πάρα πολύ συχνά το παιδί μας έχει συνάχι, ειδικά από την εποχή που πάει στο σχολείο. Αυτό ακριβώς μπορεί να μας κάνει να μην δώσουμε και πολύ σημασία στη μύτη που «τρέχει». Η αντιμετώπισή μας όμως δεν θα πρέπει ποτέ να είναι η αδιαφορία, λόγω του «ελαφρού» συμπτώματος. Αντίθετα, θα πρέπει να επέμβουμε εγκαίρως, ώστε και να αποφύγουμε τα… χειρότερα, αλλά κυρίως για να ανακουφίσουμε το παιδί. Πότε όμως και γιατί μπορεί να «τρέχει» η μύτη του παιδιού μας και τι πρέπει να προσέξουμε;

Η πιο απλή απάντηση είναι πως το παιδί μας αρρώστησε, κόλλησε νέα ίωση, κρύωσε. Το κρυολόγημα, από το οποίο τα μικρά μας αρρωσταίνουν με την ίδια συχνότητα που… αλλάζει ο μήνας, προέρχεται από κάποιον ιό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το πρώτο του σύμπτωμα είναι το συνάχι, καθώς το παιδί αρχίζει να φτερνίζεται απανωτά, ενώ η μύτη «τρέχει» και δεν σταματάει με τίποτα!

Σταδιακά η μύτη «μπουκώνει», έρχεται η κακοκεφιά και αναλόγως τον ιό που έχει κολλήσει το παιδί, τα υπόλοιπα συμπτώματα: Βήχας, πυρετός και άλλα. Το κρυολόγημα είναι περισσότερο συνηθισμένο το χειμώνα, αν και δεν είναι απίθανο ούτε τον υπόλοιπο χρόνο.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!