Πώς θα αντιμετωπίσετε τον παιδικό βήχα με φυσικούς τρόπους;
Πώς θα αντιμετωπίσετε τον παιδικό βήχα με φυσικούς τρόπους;


Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπεις το μικράκι σου να ταλαιπωρείται από μύξες, μπούκωμα ή πονόλαιμο. Δείτε πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να νιώσει καλύτερα με αυτούς τους φυσικούς τρόπους.

Μέλι: Έρευνες έχουν δείξει ότι το μέλι είναι το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα, βοηθώντας μάλιστα τα παιδιά να κοιμηθούν καλύτερα. «Το μέλι είναι ασφαλές για τα παιδιά από ενός έτους και πάνω. Μάλιστα τους αρέσει επειδή είναι νόστιμο!», αναφέρει ο ερευνητής Ian Paul, M.D. μέλος της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας.

Να προτιμάτε μέλι σκούρο καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του μελιού, τόσο πιο πλούσιο είναι σε ευεργετικά συστατικά. Και ο λόγος είναι ότι το χρώμα και η σύσταση του μελιού εξαρτώνται από τα άνθη από τα οποία κυρίως προέρχεται. Για παράδειγμα, το μέλι από άνθη σίκαλης έχει το πιο σκούρο χρώμα ενώ, είναι και πλουσιότερο σε φαινόλες.

Σε παιδιά από 1-5 ετών δώστε μισό κ.τ.γ μέλι, σε παιδιά 6-11 δώστε 1 κ.τ.γ. Μη δίνετε μέλι σε παιδιά κάτω του ενός έτους.

Κοτόσουπα: Έρευνες έχουν δείξει ότι η κοτόσουπα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η ζεστή θερμοκρασία βοηθά να χαλαρώσει τη βλέννα στα ρινικά περάσματα.

Ζεστά ή κρύα ροφήματα: Τα ζεστά ή πολύ κρύα υγρά βοηθούν αρκετά στο βήχα του μωρού. Υγροποιείται η βλέννα και με το βήχα μπορεί να βγει. Επιπλέον, τα υγρά καταπραΰνουν έναν ξηρό λαιμό. Το παιδί σας μπορεί να πίνει παγωμένο νερό, κρύο ή ζεστό χυμό ή τσάι χωρίς καφεΐνη με 1 κ.τ.γ. μέλι.

Αφυγραντήρας: Αυτή η συσκευή είναι θαυματουργή. Για παράδειγμα αν ένα παιδί ξυπνά με πονόλαιμο, ρινική καταρροή και ξηρό βήχα, τότε ο αφυγραντήρας θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπισή του.

Γαργάρες με αλατόνερο και σόδα: Ένα από τα πιο εύκολα σπιτικά αναλγητικά για τον βήχα στα παιδιά είναι το αλάτι, η σόδα και το νερό. Βάλτε σε ένα ποτηράκι νερό 1/2 κ.τ.γ αλάτι και 1/2 κ.τ.γ σόδα. Ανακατέψτε καλά και ζητήστε από το παιδί σας να κάνει γαργάρες όσο πιο συχνά μπορεί. (Προσοχή! Γαργάρες πρέπει να κάνουν μόνο τα παιδιά που ξέρουν και όχι μικρότερα).

Ένα επιπλέον μαξιλάρι: Τοποθετήστε ένα επιπλέον μαξιλάρι όταν κοιμάται το παιδί, έτσι ώστε το κεφαλάκι του να βρίσκεται ψηλά. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν οι αεραγωγοί της μύτης, καθιστώντας ευκολότερη την αναπνοή.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!