Γιατί έχεις πόνο στο στήθος;
Γιατί έχεις πόνο στο στήθος;


Ένας πόνος στο στήθος πάντα προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς σχετίζεται με το σημαντικότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, την καρδιά.

Στις συνήθεις αιτίες πόνου στο στήθος που σχετίζονται με την καρδιά περιλαμβάνονται η ισχαιμία του μυοκαρδίου, η στένωση της αορτικής βαλβίδας, η μυοκαρδιοπάθεια κλπ.

Άλλες πιθανές αιτίες πόνου στο στήθος είναι οι παρακάτω:

Οισοφαγίτιδα: Ο πόνος της οισοφαγίτιδας, δηλαδή της φλεγμονής των εσωτερικών τοιχωμάτων του οισοφάγου, που συνήθως οφείλεται στην επανειλημμένη παλινδρόμηση ποσοτήτων γαστρικού οξέως (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), μπορεί να εκδηλώνεται στο στήθος.

Περικαρδίτιδα: Είναι φλεγμονή του υμένα που περιβάλλει τον καρδιακό μυ και μπορεί να προκαλέσει οπισθοστερνικό πόνο. Οφείλεται σε ιό, βακτήριο, παράσιτο ή σε διαταραχές, όπως η νεφρική ανεπάρκεια ή ο υποθυρεοειδισμός.

Παθήσεις του μυοσκελετικού: Ένας τραυματισμός, μια απότομη κίνηση ή η έκθεση σε ρεύμα κρύου αέρα μπορούν να γίνουν αιτίες πόνου στο στήθος από τους μυς του θώρακα.

Πνευμονική εμβολή: Η εμβολή θρόμβων στο πνευμονικό αρτηριακό δίκτυο με απόφραξη κλάδων της πνευμονικής αρτηρίας, που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, προκαλεί οξύ πόνο στο θώρακα.

Ψυχοσωματικές διαταραχές: Οι ψυχικές διαταραχές και ιδιαίτερα όσες χαρακτηρίζονται από άγχος και πανικό, μπορούν να εκδηλωθούν με πόνο στο στήθος.

Αντανακλάσεις πόνου: Πόνοι από διπλανές περιοχές, όπως ο τράχηλος, το επιγάστριο, οι ώμοι κλπ., μπορεί να αντανακλώνται στο στήθος.

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!