10 συνήθειες για ένα 2020 με ευεξία
10 συνήθειες για ένα 2020 με ευεξία


Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία, την ψυχολογία και γενικά στη ζωή μας. Ποιες από αυτές λοιπόν θα αλλάζαμε και ποιες καινούριες θα υιοθετούσαμε τη νέα χρονιά;

Λέμε «ναι» στον ύπνο
Κάποιες φορές ο ύπνος μοιάζει με άφταστη πολυτέλεια. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμάμε την αξία του. Τη νέα χρονιά ας κοιμηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ο επαρκής και καλός ύπνος θα μας προσφέρει την ενέργεια και τη διάθεση για να απολαύσουμε την κάθε στιγμή της ημέρας μας.

Βάζουμε την άσκηση στη ζωή μας
Τα οφέλη της γυμναστικής είναι γνωστά. Ας το παραδεχτούμε όμως. Η άσκηση πάντα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και τελικά μένει εκτός της καθημερινότητάς μας ή περιορίζεται στο περπάτημα από το σπίτι στο αυτοκίνητο, από το αυτοκίνητο στη δουλειά και πίσω. Με τη νέα χρονιά, ας προσπαθήσουμε να γυμναζόμαστε σε εβδομαδιαίο επίπεδο, έστω και λίγο, όσο μπορεί ο κάθε ένας. Η διαφορά στη διάθεση αλλά και στο σώμα μας θα είναι εμφανής.

Πίνουμε ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάμε
Μία τόσο απλή συνήθεια που όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το νερό βοηθάει το πεπτικό σύστημα, βοηθάει στην ισορροπία του μεταβολισμού και προσφέρει ενέργεια.

Δεν παραλείπουμε ποτέ το πρωινό γεύμα
Το πρωινό ίσως είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας δίνει ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας. Είναι σημαντικό λοιπόν να μην το παραλείπουμε.

Λέμε «όχι» στα έτοιμα φαγητά
Εντάξει, δεν μπορούμε να τα αφαιρέσουμε εντελώς από το διατροφολόγιό μας, αλλά είναι σημαντικό να τα περιορίσουμε όσο μπορούμε και να μην αποτελούν τη βάση της καθημερινής μας διατροφής.

Εντάσσουμε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στη διατροφή μας
Η ισορροπημένη και υγιής διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην υγεία μας, όσο και στη διάθεσή μας. Ασφαλώς τα φρούτα, τα λαχανικά και όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες συμβάλλουν σε μία ισορροπημένη διατροφή για αυτό και καλό είναι να τις καταναλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Μειώνουμε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι εθιστική και όσο δεν την περιορίζουμε, τόσο περισσότερο την έχουμε ανάγκη. Την επόμενη φορά που θα δούμε σοκολατάκι, ας κρατηθούμε.

Κάνουμε stretching
To stretching κάνει καλό στην υγεία και στο σώμα μας. Οι μυς τεντώνονται και ξεκινάμε τη μέρα μας έχοντας μία πιο καλή στάση σώματος.

Διατηρούμε το βάρος του σώματός μας
Η διατήρηση του βάρους σώματος έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας όπως είναι ο διαβήτης, τα καρδιακά προβλήματα και τα προβλήματα πίεσης.

Απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή
Ίσως ακούγεται τετριμμένο, είναι όμως τόσο σημαντικό. Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι τέτοιοι που ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Πολλές φορές χανόμαστε μέσα σε προβληματισμούς και άγχη και οι στιγμές περνάνε χωρίς να τις απολαμβάνουμε. Ας το αλλάξουμε λοιπόν αυτό όσο μπορούμε.

Ας πατήσουμε ένα pause στις στιγμές που μας χαρίζουν χαμόγελα και ας τις απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!