Μπορείς να τρως όσα φρούτα θες και να χάνεις βάρος;
Μπορείς να τρως όσα φρούτα θες και να χάνεις βάρος;


Τα φρέσκα φρούτα είναι μια υγιεινή επιλογή και είναι πλούσια με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, εξακολουθούν να περιέχουν θερμίδες, που μπορούν να σταματήσουν την πρόοδό σας για απώλεια βάρους, αν τα καταναλώνετε ανεξέλεγκτα.

Ενώ τα φρούτα είναι ένα πολύ θρεπτικό φαγητό που πρέπει να συμπεριληφθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να χρειαστεί να τα μειώσετε από τη διατροφή σας λόγω της περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Οι υδατάνθρακες στα φρούτα δεν έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθώς τα περισσότερα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο. Τα φρούτα μπορούν επίσης να παρέχουν μια σημαντική ποσότητα φυτικών ινών στη διατροφή σας, η οποία θα επιβραδύνει την πέψη και θα σας κάνει να νιώσετε πλήρεις. Για παράδειγμα, μόνο ένα φλιτζάνι σμέουρα περιέχει 8 γραμμάρια ινών.

Τα φρούτα είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, να καταπολεμηθεί το οξειδωτικό στρες και να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Τα φρούτα έχουν πολλαπλά οφέλη που δικαιολογούν την ύπαρξή τους στη διατροφή σας, αλλά τι γίνεται όταν τα καταναλώνετε σε υπερβολική ποσότητα;

Γιατί τα φρούτα μπορεί να εμποδίσουν την απώλεια βάρους;

Τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη, που είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρους, πρέπει να την προσέχουν. Σε αντίθεση με τη γλυκόζη, που αποστέλλεται στους μύες, τον εγκέφαλο και άλλα όργανα για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια, η φρουκτόζη επεξεργάζεται μόνο από το συκώτι.

Εάν λοιπόν το συκώτι σας έχει ήδη αρκετή ενέργεια, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μετατρέψει την περίσσεια φρουκτόζης σε λίπος, αποθηκεύοντας το για χρήση αργότερα.

Οι πιο συναφείς λόγοι για τους οποίους τα φρούτα δεν πρέπει να έχουν την ετικέτα: «τρώτε όσο θέλετε», όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι οι θερμίδες και οι υδατάνθρακες. Μία μπανάνα περιέχει 100 θερμίδες και 27 γραμμάρια υδατανθράκων. Ένα μήλο μπορεί να περιέχει έως και 115 θερμίδες και 30 γραμμάρια υδατανθράκων.

Αν για παράδειγμα τρώτε 1800 θερμίδες την ημέρα και το 40% αυτών των θερμίδων προέρχεται από υδατάνθρακες, δύο μπανάνες και ένα μήλο θα πάρουν το 46% των υδατανθράκων σας για εκείνη την ημέρα.

Απλές συμβουλές για να απολαύσετε τα φρούτα και διατηρείτε ένα υγιές βάρος

Εστιάστε στα μικρά φρούτα. Τα σμέουρα, οι φράουλες, τα ακτινίδια, τα δαμάσκηνα, τα ροδάκινα και τα μικρά μήλα πρέπει να αποτελούν την πρώτη επιλογή.

Απολαύστε τα φρούτα με μέτρο, αλλά επικεντρωθείτε στην κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, όπως τα πράσινα φυλλώδη ή ινώδη λαχανικά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!