4 προβλήματα υγείας που προδίδουν τα μαλλιά σου!
4 προβλήματα υγείας που προδίδουν τα μαλλιά σου!


Τα μαλλιά, όπως και τα νύχια, μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σας.

Τα αδύναμα ή εύθραστα μαλλιά, η τριχόπτωση και η πιτυρίδα, είναι συμπτώματα που δεν πρέπει να αμελήσετε, καθώς μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Δείτε παρακάτω τέσσερα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Αδύναμα, θαμπά μαλλιά: Τα πλούσια μαλλιά είναι αναμφίβολα σημάδι καλής υγείας. Εάν παρατηρήσετε ξαφνική αλλαγή στα μαλλιά σας, για παράδειγμα η τρίχα να είναι λεπτή και θαμπή, σκεφτείτε αν έχετε κάνει κάποια πρόσφατη αλλαγή. Μήπως ξεκινήσατε κολύμβηση και σας επηρεάζει το χλώριο της πισίνας; Ή μήπως βάψατε τα μαλλιά σας; Μεταξύ άλλων, τα αδύναμα μαλλιά είναι σύμπτωμα διαταραχής του θυρεοειδούς.

Πιτυρίδα: Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν πιτυρίδα λόγω στρες ή κακής ποιότητας σαμπουάν. Είναι κάτι που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα, όμως αν τα σημάδια επιμένουν και επιδεινώνονται μπορεί να αποτελούν ένδειξη ψωρίασης.

Τριχόπτωση: Χάνουμε μέσο όρο 100 τρίχες την ημέρα. Η τριχόπτωση είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική, όμως αν παρατηρήσετε απότομες αλλαγές στην πυκνότητα των μαλλιών, πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή. Η τριχόπτωση μπορεί να αποτελεί σημάδι υποθυρεοειδισμού ή υπερθυρεοειδισμού, καθώς και συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Ξηρά, εύθραυστα μαλλιά: Η τρίχα αποτελείται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Εάν δε λαμβάνουμε τις απαραίτητες πρωτεΐνες από τη διατροφή μας σε ημερήσια βάση, τότε τα μαλλιά αποδυναμώνονται. Η ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας μπορεί να αποτελούν ένα ακόμη προειδοποιητικό σημάδι διαταραχής του θυρεοειδούς.

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!