Πώς θα αποφύγεις τις ασθένειες το χειμώνα;
Πώς θα αποφύγεις τις ασθένειες το χειμώνα;


Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη εποχή των… ιώσεων.

Αυτό γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν ευάλωτη την άμυνα του οργανισμού, ευνοώντας τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για να εκδηλωθούν το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Την ίδια στιγμή, η μετάδοση των ιών από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι πολύ πιο εύκολη το χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι, το φθινόπωρο ή την άνοιξη, εξαιτίας του πυκνού συγχρωτισμού των πολιτών στους κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Πώς, όμως, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις ασθένειες που φέρνει μαζί του ο χειμώνας;

Αν και δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις, που να μας κάνουν απροσπέλαστους στους μικροοργανισμούς, η ισορροπημένη διατροφή, που συνοδεύεται από ειδικά συμπληρώματα διατροφής, η υιοθέτηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και η φυσική άσκηση, είναι ορισμένοι από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, όταν ο υδράργυρος προσεγγίζει τους 0ο Κελσίου.

Οι «ασπίδες» κατά των χειμερινών ιώσεων
Είναι γεγονός ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν την ανοσολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Κατά συνέπεια μία ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει την ημερήσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, πλούσιων σε βιταμίνη C, είναι ικανή να ενισχύσει την εξασθενημένη άμυνα, έχοντας ως «ασπίδα» αυτόν τον ισχυρό υποστηρικτή της υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Παράλληλα, η κατανάλωση άπαχων κρεάτων, όπως είναι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το κουνέλι, είναι τροφές που μπορούν να αντικαταστήσουν τα λιπαρά ζωικά είδη και γαλακτοκομικά προϊόντα και να συμβάλλουν στην κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων του οργανισμού.

Στο πλαίσιο κάθε ισορροπημένου διαιτολογίου, όμως, εξίσου σημαντική είναι και η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής, το οποίο μπορεί να προσφέρει την τόνωση που χρειάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!