Γιατί δεν χάνεις βάρος αν και κάνεις δίαιτα;
Γιατί δεν χάνεις βάρος αν και κάνεις δίαιτα;


Η απογοήτευση που νιώθετε όταν βλέπετε τη ζυγαριά να ανεβαίνει είναι απολύτως φυσιολογική. Γιατί ενώ κάνετε τις σωστές επιλογές, το σώμα σας αντιδρά και δεν μπορείτε να χάσετε κιλά. Παρακάτω θα δείτε τους πιο περίεργους λόγους που δεν μπορείτε να χάσετε βάρος παρόλο που ακολουθείτε μια δίαιτα.

Έχετε προβλήματα στην πέψη. Τα πεπτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των αργών κινήσεων του εντέρου, μπορεί επίσης να σας προσθέσουν κιλά. Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη λειτουργία του γαστρεντερικού σας συστήματος, δοκιμάστε να πάρετε προβιοτικά. Εφόσον εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να αποκλείσετε μια σειρά διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του υποθυρεοειδισμού ή ενός νευρολογικού προβλήματος.

Έχετε κατάθλιψη. Πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους, οπότε αν πάσχετε από κατάθλιψη και παίρνετε χάπια πρέπει να αναμένετε ότι θα πάρετε 5 έως και 15 κιλά. Ακόμα όμως και εάν δεν παίρνετε φάρμακα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάθλιψη συσχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα της Δημόσιας Υγείας διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που νιώθουν θλίψη ή έχουν κατάθλιψη παίρνουν πιο εύκολα κιλά, σε σχέση εμ εκείνους που είναι ευτυχισμένοι. Αν υποψιάζεστε ότι το φάρμακό σας επηρεάζει το σωματικό σας βάρος, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να βρει μια εναλλακτική θεραπεία που δεν θα έχει αυτή τη συγκεκριμένη παρενέργεια.

Σας λείπουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, σίδηρο ή η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να μεταβάλει το μεταβολισμό σας με τρόπους που δυσκολεύουν περισσότερο την προσπάθεια σας να χάσετε κιλά. Προσπαθήστε να τρώτε από όλες τις ομάδες τροφίμων, έτσι ώστε να παίρνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά και εάν εξακολουθείτε να μην χάνετε βάρος, κάνετε εξετάσεις για να δείτε εάν έχετε κάποια ανεπάρκεια.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!