Μπάρες δημητριακών: Τι πρέπει να προσέξεις!
Μπάρες δημητριακών: Τι πρέπει να προσέξεις!


Τα τελευταία χρόνια οι  μπάρες δημητριακών κατατάσσονται σε ένα από τα δημοφιλέστερα σνακ που καταναλώνονται όχι μόνο από όσους είναι σε δίαιτα ή αθλητές, αλλά και από παιδιά και όσους είναι εθισμένοι στα γλυκά και ψάχνουν για μία εναλλακτική και θρεπτική λύση. Πολλές φορές, όμως, αυτό το τόσο δημοφιλές σνακ μπορεί να κρύβει παγίδες, αλλά και θερμίδες πολύ περισσότερες από μία σοκολάτα.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Καταναλωτών Which της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από ανάλυση 30 διαφορετικών ετικετών από μπάρες δημητριακών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, προέκυψε πως κάποιες μπάρες περιέχουν υψηλότατες ποσότητες ζάχαρης -σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ξεπερνούσε και το 30% της σύστασης του προϊόντος.

Πώς θα ξέρεις, λοιπόν, αν η μπάρα δημητριακών στο ράφι της υπεραγοράς είναι μια πραγματικά καλή επιλογή για σνακ; Ετοιμάσαμε ένα σύντομο και κατατοπιστικό οδηγό, που θα σε βοηθήσει να διαλέγεις πάντα το καλύτερο!

  • Προτίμησε μπάρες δημητριακών με βάση τη βρώμη ή άλλα δημητριακά ολικής άλεσης. 
  • Προτίμησε μπάρες με ξηρούς καρπούς. Έχουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αλλά και καλά λιπαρά που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.
  • Προτίμησε μπάρες με αποξηραμένα φρούτα, αφού περιέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
  • Οι μπάρες που περιέχουν σοκολατένια δημητριακά ή δημητριακά μελιού αποτελούν τις λιγότερο υγιεινές επιλογές.
  • Μία μπάρα την ημέρα είναι αρκετή. Προσπάθησε να έχεις ποικιλία στα σνακ της ημέρας σου. Μερικές ιδέες είναι φυσικά τα φρούτα, που περιέχουν μοναδικά αντιοξειδωτικά συστατικά και το γιαούρτι που αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου για τα κόκαλα.
  • Έλεγξε πόση ζάχαρη περιέχει η μπάρα δημητριακών που θα αγοράσεις. Προκειμένου να έχουν γλυκιά γεύση και ελάχιστα λιπαρά, πολλές μπάρες είναι υπερφορτωμένες με ζάχαρη. Επίλεξε εκείνες που περιέχουν φρούτα και φυσική γλυκύτητα, ενώ καλό θα ήταν να μην υπερβαίνουν τα 8 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.
  • Διάβασε πάντα τις θερμίδες στην ετικέτα και φρόντισε να επιλέξεις εκείνη που κυμαίνεται γύρω στις 100 θερμίδες και δεν υπερβαίνει τις 200. Οι μπάρες δημητριακών με 300 και πλέον θερμίδες συμβάλλουν αρνητικά στο ενεργειακό μας ισοζύγιο και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη σας μπορείς την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά στο ράφι με τις μπάρες δημητριακών να κάνεις τη σωστή, ενημερωμένη επιλογή.

Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό σνακ και μπορούν να συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και στη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, αρκεί να επιλέγονται με τον σωστό τρόπο. Στα καταστήματα Lidl σε όλη την Κύπρο θα βρεις τις κατάλληλες μπάρες δημητριακών, καθώς και βιολογικά μπισκότα που περιέχουν τη σωστή θρεπτική αξία για τις ανάγκες του παιδικού οργανισμού. Θα βρεις, επίσης, καθημερινά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, νόστιμους ξηρούς καρπούς και θρεπτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, ώστε κάθε σνακ να είναι μια υγιεινή απόλαυση!

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!