4 σημεία που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό
4 σημεία που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό


Ο καύσωνας είναι γεγονός και οφείλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε στην παραλία. Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος συμμαχός μας και αν το χρησιμοποιούμε σωστά εκτός από ένα όμορφο μαύρισμα μπορούμε να προστατευθούμε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Μην ξεχνάτε ότι η αλόγιστη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, είναι ο νούμερο ένα παράγοντας πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας και μάλιστα με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.Ακόμη, το μυστικό για βαθύ μαύρισμα που διαρκεί, είναι η προστατευμένη από την αφυδάτωση επιδερμίδα.

Όσο μεθοδικά και αν χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας, υπάρχουν κάποια σημεία του σώματος τα οποία αμελείτε να προστατεύσετε. Αυτό είναι πολύ λογικό να συμβαίνει αφού είναι τα σημεία τα οποία συνήθως δεν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο το χειμώνα και έτσι κινδυνεύουν με εγκαύματα και βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι.

Συγκεντρώσαμε αυτά τα σημεία στα οποία πρέπει να εφαρμόζετε επιμελώς το αντηλιακό και μην ξεχνάτε πως η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού οφείλεται και στην σωστή εφαρμογή του.

#1. Τα αντηλιακά μαλλιών, θεωρούνται πλέον απαραίτητα όσο και το αντηλιακό προσώπου και αυτό δεν συμβαίνειμόνο για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η απόχρωση τους από τον ήλιο αλλά και για να προστατευθεί το τριχωτό της κεφαλής. Το αντηλιακό μαλλιών θα διατηρήσει το χρώμα, θα λειτουργήσει ως ενυδατικό προϊόν αλλά και ως προστασία για τα σημεία του κεφαλιού που εκτίθενται άμεσα στον ήλιο.

#2. Τα αφυδατωμένα χείλη δεν μπορούν να αναδείξουν κανένα κραγιόν, πόσο μάλλον τα χείλη που πονάνε από ηλιακό έγκαυμα, το οποίο είναι πολύ πιθανό να συμβεί αφού η επιδερμίδα σε αυτὀ τα σημείο είναι πολύ λεπτή. Ένα balm με SPF θα κρατήσουν τα χείλη ενυδατωμένα και προστατευμένα.

#3.Τα αυτιά είναι μάλλον τα πιο αδικημένα - μην ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό στην περιοχή των αυτιών σου καθώς μπορούν να κοκκινήσουν από τον ήλιο πολύ εύκολα.

#4.Τέλος, μην αμελείτε να εφαρμόζετε αντηλιακό και στο κουντεπιέ για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!