Οι τροφές που συνδυάζονται ιδανικά
Οι τροφές που συνδυάζονται ιδανικά


Ορισμένες τροφές, όταν καταναλώνονται μαζί, γίνονται ακόμη πιο θρεπτικές. Κέρδισε τα επιπλέον οφέλη για την υγεία σου με αυτά τα δυναμικά ντουέτα που θα βρεις παρακάτω. Αυτοί οι συνδυασμοί τροφών είναι ιδανικοί να γίνονται μαζί.

Ντομάτα + αβοκάντο = Πιο λαμπερό δέρμα

Το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που δίνει στην ντομάτα, το καρπούζι και το ροζ γκρέιπφρουτ το χρώμα τους, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την επίδραση της ηλιακής βλάβης στο δέρμα. "Όμως, για να απορροφηθεί, το σώμα σου χρειάζεται λιπαρά", λέει η ειδικός. Τα καλά λιπαρά που περιέχει το αβοκάντο ενισχύουν την απορρόφηση του λυκοπενίου πάνω από 400%.

Γιαούρτι + μπανάνα =Καλύτερη πέψη

Τα προβιοτικά, που βρίσκονται στις τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, είναι ένα είδος "καλών" βακτηρίων που βοηθούν στην αποτροπή του κρυολογήματος, της γρίπης και της ουρολοίμωξης. "Οι μπανάνες περιέχουν πρεβιοτικά, που λειτουργούν ως καύσιμο για τα προβιοτικά", εξηγεί η ειδικός.

Τυρί cottage + βατόμουρο = περισσότερη οξύνοια

Τα γαλακτοκομικά (όπως και τα ενισχυμένα δημητριακά πρωινού) αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Β12, "η οποία λειτουργεί συνεργατικά με το φυλλικό οξύ στα μούρα για τη διάσπαση της ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος που ενδεχομένως παίζει κάποιο ρόλο στην προσβολή από το Αlzheimer και την άνοια", τονίζει η διαιτολόγος.

Πηγή: shape.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!