Πώς θα προλάβεις τις αλλεργίες;
Πώς θα προλάβεις τις αλλεργίες;


Η Άνοιξη είναι εδώ αλλά εσείς είστε επιρρεπείς στις αλλεργίες και φοβάστε να ανοίξετε το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας το πρωί. Οι παρακάτω απλές στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά το ενοχλητικό φτέρνισμα που φέρνει μαζί της η Άνοιξη.

-Ξεφορτωθείτε τα χαλιά. Το χαλί στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά όταν κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες, μαζεύει κοριούς. Το χαλί δημιουργεί έντονη υγρασία και προσκαλεί τα ακάρεα και τη μούχλα. Ώρα λοιπόν να αφήσουμε τα πατώματα του σπιτιού γυμνά.

-Ξανασκεφτείτε τα φυτά του σπιτιού. Ενώ το χειμώνα δεν προκαλούν πρόβλημα, οι σπόροι της μούχλας που ζουν στο υγρό χώμα δημιουργούν πρόβλημα στο χώρο. Μην το παρακάνετε λοιπόν με το πότισμα και να προσέχετε για μαραμένα ή μουχλιασμένα φύλλα. Αποφύγετε τα πλαστικά φυτά γιατί είναι γνωστοί συλλέκτες σκόνης.

-Καθαρίστε καλά το μπάνιο. Τρίψτε το καλά με ένα φλιτζάνι χλωρίνη και νερό και καθαρίστε όλες τις επιφάνειες. Εξίσου σημαντικό είναι το χαλάκι μπάνιου πάνω στο οποίο πατάτε όταν βγαίνετε βρεγμένοι και παραμένει υγρό για το υπόλοιπο της ημέρας. Βάλτε το στην άκρη να στεγνώσει και πλύνετε το μία φορά την εβδομάδα.

-Ασκηθείτε. Εάν τα λουλούδια και τα δέντρα προκαλούν φτέρνισμα, φαγούρα και μπούκωμα στη μύτη σας, αφήστε το πρωινό τρέξιμο για αργότερα. Αν έχετε αλλεργία στη γύρη, κρατήστε τα παράθυρα κλειστά όταν οδηγείτε.

-Αφήστε έξω τα παπούτσια. Μεταφέρουν όλη τη σκόνη και τα μικρόβια από τους χώρους στους οποίους έχετε βρεθεί και αποτελούν υψηλά αλλεργιογόνα.

--Αερίστε τις νέες αγορές σας. Ο νέος υπολογιστής ή η τηλεόραση φέρουν χημικά αέρια που πυροδοτούν ή επιδεινώνουν τις αλλεργίες. Τα νέα έπιπλα, τα χαλιά και οι πίνακες μπορούν να απελευθερώσουν οργανικά συστατικά στον αέρα και να προκαλέσουν ερεθισμό στις εισόδους του αέρα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!