Η γλυκομαννάνη βοηθά στην απώλεια βάρους
Η γλυκομαννάνη βοηθά στην απώλεια βάρους


Εσύ ήξερες τι είναι η γλυκομαννάνη και πώς συμβάλλει στην απώλεια βάρους; Ήρθε η ώρα να μάθεις.

Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να φροντίζεις τον εαυτό σου; Αυτό το "να φροντίζεις τον εαυτό σου" όμως δεν είναι τόσο απλό. Δεν αρκεί απλά να μην πίνεις, να μην καπνίζεις, να κοιμάσαι νωρίς και τα σχετικά, αλλά απαιτείται ένας συνδυασμός πραγμάτων για μια καλή ζωή.

Η άσκηση είναι ένα από αυτά. Η συστηματική άσκηση βελτιώνει την ποιότητα ζωής και συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία του ατόμου. Ένα άλλο, ίσως το σημαντικότερο απ' όλα είναι η διατροφή.

Οι -συχνά- εξοντωτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν σου επιτρέπουν να δώσεις τη σημασία που απαιτείται στην σωστή και ισορροπημένη διατροφή που είναι συνώνυμο της καλής υγείας. Το αποτέλεσμα είναι είτε να παίρνεις βάρος, πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνεις, είτε να κάνεις "άνω - κάτω" το στομάχι σου.

Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός πως το περιβάλλον στο οποίο ζούμε μπορεί να χαρακτηριστεί ως παχυσαρκιογόνο, τόσο λόγω της αυξημένης πρόσληψης θερμίδων που καταναλώνουμε, όσο και λόγω της μειωμένης σωματικής δραστηριότητας του μέσου όρου των ανθρώπων.

Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να καταφέρεις να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές ευεργετικές για τον οργανισμό σου που βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Η γλυκομαννάνη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας τέτοιας τροφής. Τι είναι όμως η γλυκομαννάνη; Είναι μια φυσική υδατοδιαλυτή φυτική ίνα και προέρχεται από τη ρίζα του φυτού μαννάνη (Konjac). Εντοπίζεται στην Ιαπωνία, την Κίνα αλλά και την Ινδοκίνα και χρησιμοποιείται στις χώρες αυτές για τη δημιουργία ζυμαρικών, tofu, μπισκότων και άλλων.

Είναι μη πέψιμη και μη απορροφήσιμη από το λεπτό έντερο του ανθρώπου. Έτσι η γλυκομαννάνη σχηματίζει στο στομάχι μία μάζα που μοιάζει με ζελέ και μαζί με την προσρόφηση ύδατος καθυστερεί τη γαστρική κένωση και προκαλεί κορεσμό, οδηγώντας σε μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας και απώλεια βάρους.

Με απλά λόγια μπορεί να είναι απόλυτα αποτελεσματική στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, συμβάλλει θετικά στις περιπτώσεις του διαβήτη, βοηθάει στη δυσκοιλιότητα και βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και ολόκληρου του πεπτικού συστήματος. Αυτά αρκούν για να σε πείσουν πόσο καλό θα σου κάνει η γλυκομαννάνη. Κι ας μην την ήξερες μέχρι τώρα.

Η συνισταμένη ημερήσια κατανάλωση γλυκομαννάνης είναι ίση με τουλάχιστον 3 g σε καθημερινή βάση, σε τρεις δόσεις του 1 g η καθεμία, μαζί με 2 ποτήρια νερό, πριν από κάθε γεύμα. Δεν χρειάζονται εξαντλητικές δίαιτες για να χάσεις βάρος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επενδύσεις σε τροφές που θα σε βοηθήσουν αυτό, χωρίς να σου δημιουργήσουν προβλήματα υγείας. Σου βρήκαμε μία από αυτές, κάνε την αρχή!

Πηγή: news247.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!