10+1 τρόποι αντιμετώπισης της δύσοσμης αναπνοής
10+1 τρόποι αντιμετώπισης της δύσοσμης αναπνοής


Φάγατε σκόρδο και πολύ καλά κάνατε, αφού το διάσημο μυρωδικό έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, προλαμβάνει τη θρόμβωση και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πολλοί ωστόσο το αποφεύγουν λόγω της έντονης μυρωδιάς του και της δύσοσμης αναπνοής που προκαλεί.

Δείτε παρακάτω φυσικούς τρόπους για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή.

Φάτε μαϊντανό: Οι θειούχες ενώσεις δεν απελευθερώνονται μόνο στο στόμα, αλλά και στο έντερο, από το οποίο διεισδύουν στους πνεύμονες και στο δέρμα. Αυτό κάνει την καταπολέμηση της μυρωδιάς πιο σύνθετη υπόθεση από το να καθαρίσει κανείς απλά το στόμα του. Ο μαϊντανός περιέχει ουσίες, όπως η χλωροφύλλη και οι πολυφαινόλες, που δεσμεύουν τις θειούχες ενώσεις και βοηθούν στην εξουδετέρωση της οσμής. Παρόμοια αποτελέσματα έχουν ο βασιλικός, το θυμάρι, ο κόλιανδρος, η μέντα και ο άνηθος.

Πιείτε γάλα: Η κατανάλωση γάλακτος πριν ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με σκόρδο μειώνει αποτελεσματικά τη μυρωδιά. Τα λιπαρά του γάλακτος εξουδετερώνουν τις θειούχες ενώσεις, γι’ αυτό το πλήρες γάλα είναι πιο αποτελεσματικό από το γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Πράσινο τσάι: Εάν δεν πίνετε γάλα, δοκιμάστε το πράσινο τσάι. Οι πολυφαινόλες του θα εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου.

Μανιτάρια: Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι οι πολυφαινόλες στα μανιτάρια λειτουργούν ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ένωση στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του σκόρδου στην αναπνοή.

Φρούτα: Τα φυσικά ένζυμα φρούτων όπως τα μήλα, τα μούρα, ο ανανάς και τα ακτινίδια, διασπούν τις θειούχες ενώσεις του σκόρδου.

Καθαρίστε τη γλώσσα σας: Πολλά βακτήρια που ευθύνονται για την κακοσμία συγκεντρώνονται στο πίσω μέρος της γλώσσας, το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καθαρίζουν όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους. Χρησιμοποιείτε ένα καθαριστή γλώσσας (ξύστρα) για να απομακρύνετε τα επικίνδυνα βακτήρια και να εξουδετερώσετε τη δυσάρεστη αναπνοή.

Στοματικό διάλυμα: Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξουδετέρωσης των θειούχων ενώσεων είναι η χρήση στοματικού διαλύματος με διοξείδιο του χλωρίου ή ψευδάργυρο.

Λεμόνι: Το οξύ του λεμονιού εξουδετερώνει τα ένζυμα που απελευθερώνει το σκόρδο όταν θρυμματίζεται και ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή.

Νερό: Ο πιο απλός τρόπος να απαλλαγείτε το ταχύτερο δυνατό από τη μυρωδιά είναι η κατανάλωση νερού, καθώς έτσι θα απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα στα δόντια ή τη γλώσσα.

Οδοντικό νήμα: Θα απομακρύνει τα υπολείμματα των τροφών από τα δόντια.

Τσίχλα: Επιλέξτε μία τσίχλα με μέντα η οποία θα σας χαρίσει δροσερή αναπνοή, αλλά θα αυξήσει και την παραγωγή σάλιου βοηθώντας στην ταχύτερη απομάκρυνση των βακτηρίων από το στόμα.

Πηγή: Reader's digest


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!