Οι 7 καλύτερες συνήθειες για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Οι 7 καλύτερες συνήθειες για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα


Το χειμώνα είναι η εποχή που εκτίθεστε πιο συχνά σε διάφορους ιούς με αποτέλεσμα να αρρωσταίνετε.  Στην καθημερινότητα είναι δύσκολο να αποφύγετε τους γύρω σας όταν βήχουν , έχουν καταρροή και φταρνίζονται , αυτό που μπορείτε όμως να κάνετε είναι να προστατευτείτε από τη γρίπη με φυσικό τρόπο. Με σωστή διατροφή, συστηματική άσκηση,  ύπνο καθώς και με την σωστή χρήση συμπληρωμάτων διατροφής  μπορείτε να διατηρήσετε την καλή σας υγεία.

Πιο κάτω σας δίνουμε  κάποιες απαραίτητες, απλές, καλές συνήθειες για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προφυλαχθείτε  από την γρίπη:

  • Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά,. Εντάξετε στην καθημερινότητα σας φυσικούς  χυμούς, προτιμήστε χυμούς πορτοκαλιών που είναι πλούσιοι σε βιταμίνη c. Η βιταμίνη C είναι το κορυφαίο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού και διαθέτει αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C πέραν των πορτοκαλιών είναι οι φράουλες, τα ακτινίδια, το πεπόνι, οι πιπεριές, το μπρόκολο, το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ.
  • Προτιμήστε τροφές με μεγάλη διατροφική αξία όπως δημητριακά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες,  κινόα και άλλες υπερ.-τροφές όπως acai berries, σπόρους chia και άλλα.
  • Δώστε έμφαση στη σωστή ξεκούραση. Σύμφωνα με έρευνες ο απαραίτητος χρόνος ύπνου είναι οι 8, 5 ώρες την ημέρα.
  • Περιορίστε το άγχος καθώς συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αποδυνάμωση του οργανισμού καθώς επίσης μειώνει της ικανότητάς καταπολέμησης ασθενειών.
  • Φροντίστε να ασκείστε σε τακτική βάση για 20 με 30 λεπτά κάθε μέρα, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Η σωματική άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού αυξάνοντας τη δράση  των λευκών αιμοσφαιρίων που επιτίθενται στους ιούς.
  • Τα συμπληρώματα είναι εφόδια που ενισχύουν τη δράση των άλλων τροφών κατά την εποχή της γρίπης.
  • Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα λαμβάνοντας κάποια συμπληρώματα. Τα συμπληρώματα είναι εφόδια που ενισχύουν τη δράση των άλλων τροφών και μπορείτε εύκολα να τα βρείτε στα διάφορα υποκαταστήματα της Holland & Barrett στην Κύπρο.

Κάποια από τα πιο κατάλληλα συμπληρώματα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού ,ας συστήματος είναι το Holland & Barrett Vitamin C, Holland & Barrett Vitamin D3 καθώς και οι πολυβιταμίνες Holland & Barrett Multivitamin ειδικά σχεδιασμένες για άντρες και γυναίκες .

Ειδικά για τον μήνα Ιανουάριο επιλεγμένα προιόντα μπορείτε να τα αποκτήσετε με 50% έκπτωση.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!