Τα 5 cocktails με τις χαμηλότερες θερμίδες
Τα 5 cocktails με τις χαμηλότερες θερμίδες


Κάθε φορά που βγαίνουμε, ειδικά αν έχουμε βρει το μαγαζί με τα τέλεια cocktails που κάνει happy hour, φοβόμαστε ότι θα χαλάσουμε εντελώς κάθε υπόσχεση που έχουμε δώσει στον εαυτό μας για να προσέχουμε. Μερικές φορές προσπαθούμε να πιούμε μόνο ένα ποτήρι λευκό κρασί, ενώ άλλες παραδινόμαστε στα αγαπημένα μας cocktails.

Δεν υπάρχει λόγος όμως να καταφεύγουμε σε ακραίες λύσεις. Αυτά τα 5 cocktails έχουν περίπου 150 θερμίδες το καθένα, και μας εξασφαλίζουν ότι θα απολαύσουμε το ποτό μας, χωρίς (πολλές) ενοχές.

1. Old Fashioned

Ένα από τα διαχρονικότερα κοκτέιλ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό βέβαια, καθώς έχει πολύ λίγα υλικά. Κάθε ποτήρι έχει περίπου 155 θερμίδες, πράγμα που το κάνει μια πολύ καλή επιλογή αν θέλουμε μεν να πιούμε ένα περίπλοκο και ιδιαίτερο ποτό στις εξόδους μας, χωρίς να ξεφύγουμε εντελώς.

2. Μαργαρίτα

Όταν φτιάχνεται σωστά η Mαργαρίτα είναι ένα δροσερό ποτό με λίγες θερμίδες. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει τεκίλα, χυμό λάιμ, λίγο σιρόπι αγαύης ή cointreau. Αν φοβάστε ότι ο bartender θα χρησιμοποιήσει κάποιο mix με ζάχαρη, μπορούμε να ζητήσουμε απλο χυμό λάιμ και λίγο απλό σιρόπι. Έτσι θα πιούμε το αγαπημένο μας cocktail με μόλις 153 θερμίδες.

3. Cosmopolitan

Τα κορίτσια του Sex & The City ήξεραν τι έκαναν όταν διάλεγαν Cosmopolitan στις βραδινές εξόδους τους. Με κύριο συστατικό τη βότκα, χυμό λάιμ και λίγο χυμό cranberry, το Cosmopolitan μόλις που σπάει το όριο των 150 θερμίδων.

4. Mojito

Όπως και η Μαργαρίτα, έτσι και το Mojito έχει παρεξηγηθεί λόγω των έτοιμων mix που κυκλοφορούν. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, μέντα, σόδα, λάιμ και ελάχιστη ζάχαρη. Παρόλο που ένας σωστός bartender θα μας το φτιάξει σωστά, καλό είναι να βεβαιωθούμε, ζητώντας λιγότερη ζάχαρη στο cocktail μας.

5. Gimlet

Είτε το πίνουμε με βότκα, είτε με τζιν, είτε με τεκίλα, το gimlet είναι η ιδανική λύση για να αποφύγουμε τις περιττές θερμίδες. Η βασική συνταγή περιλαμβάνει αλκοόλ (συνήθως τζιν) και χυμο λάιμ με ελάχιστα γλυκαντικά, σερβρισμένο σε ποτήρι του Martini. Μπορούμε όμως να κάνουμε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα παραγγέλνοντας gimlet με αγγούρι ή βασιλικό.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!