Οι ιώσεις που κυκλοφορούν
Οι ιώσεις που κυκλοφορούν


Με ποιες ιώσεις μας υποδέχεται το 2019; Ποιες ιώσεις κυκλοφορούν αυτή την περίοδο; Ζητήσαμε από τον παιδίατρο Μάριο Ανδρέου να μας πει τι κυκλοφορεί και ποιες ιώσεις να περιμένουμε το επόμενο διάστημα για να είμαστε προετοιμασμένες, οι μάνες!

Γαστρεντερίτιδα
Το εμβόλιο του ρότα ιού έχει μειώσει πολύ τα σοβαρά περιστατικά γαστρεντερίτιδας στα παιδιά. Παρόλα αυτά, αυτή την εποχή κυκλοφορεί μια ίωση γαστρεντερίτιδας που κρατά πολλά παιδιά και μεγάλους στο σπίτι. Η ξεκούραση και η καλή ενυδάτωση του οργανισμού με νερό, χυμούς και αραιή κοτόσουπα είναι συνήθως αρκετά για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και να νιώσει καλύτερα το μικρό σου.

Γρίπη
Τα πρώτα κρούσμα γρίπης έκαναν την εμφάνισή τους και ο συγχρωτισμός των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία αναμένεται να αυξήσει τα κρούσματα. Εάν το παιδί κάνει υψηλό πυρετό, πάνω από 38,5, νιώθει αδυναμία, καταβολή των δυνάμεων και δεν έχει όρεξη για φαγητό είναι σημαντικό να το δει ο παιδίατρος το πρώτο 24ωρο. Εάν επιβεβαιωθεί η γρίπη είναι πιθανό να χρειαστεί το παιδί να πάρει αντιική αγωγή.

Κοξάκι
Ο ιός Κοξάκι είναι μέλος της οικογένειας των εντεροϊών. Μπορεί ένα παιδί να έχει κολλήσει χωρίς να έχει συμπτώματα. Αν όμως παρουσιάσει συμπτώματα, αυτά περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και μυικούς πόνους. Μπορεί επίσης το παιδί να βγάλει επώδυνες φλύκταινες στο στόμα, το λαιμό και τα ούλα. Τα όχι-και-τόσο-καλά νέα είναι πως ιός κολλάει πολύ εύκολα, τα καλά νέα όμως είναι ότι υποχωρεί χωρίς κάποια ιδιαίτερη θεραπεία σε λίγες ημέρες.


4 tips για να μην κολλήσει το παιδί ίωση
-Συχνό και προσεκτικό πλύσιμο των χεριών.
-Αέριζε συχνά το σπίτι και ειδικά τα δωμάτια όπου κυκλοφορεί το παιδί.
-Βγαίνετε βόλτα και για παιχνίδι έξω. Ο καθαρός αέρας και η φυσική δραστηριότητα ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
-Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό του παιδιού μέσω της διατροφής: Τα φρούτα και οι φρέσκιοι χυμοί, οι σούπες με βάση τα λαχανικά και το σπιτικό φαγητό γενικά είναι ό,τι καλύτερο μπορείς για την προστασία του παιδιού από τις ιώσεις.

shape.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!