Οι ιδανικές τροφές για να χάσεις τα κιλά των γιορτών
Οι ιδανικές τροφές για να χάσεις τα κιλά των γιορτών


Είναι πλέον γνωστό σε όλους πως το φαγητό που τρώμε έχει επίδραση τόσο στην υγεία μας όσο και στο βάρος μας. Εάν τροφοδοτούμε το σώμα μας με ανθυγιεινές τροφές, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η αύξηση τους βάρους. Από την άλλη μεριά ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, μπορούμε να διατηρήσουμε τον μεταβολισμό μας ενεργό και να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε μερικά από τα πιο αποτελεσματικά και θρεπτικά τρόφιμα για να χάσετε βάρος. Με την ενσωμάτωση αυτών στην καθημερινή διατροφή σας, θα είστε σε θέση να χάσετε βάρος και να επιστρέψετε σε ένα υγιή σωματότυπο.

Αυγά

Για πολύ καιρό οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύανε πως τα αυγά θα έθεταν σε κίνδυνο τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πλέον είναι γνωστό πως μπορείτε να τα εντάξετε στη διατροφή σας, κυρίως εάν θέλετε αν χάσετε κιλά. Τα αυγά αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού, χωρίς να παρέχουν πολλές θερμίδες. Όταν λοιπόν σχεδιάζετε ένα διατροφικό πλάνο φροντίστε να τα εντάξετε στη λίστα.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο εκτός από πολύ νόστιμο παρέχει επίσης καλά λιπαρά, τα οποία συμβάλουν στη μείωση του σωματικού βάρους. Εκτός όμως από τα υγιή λιπαρά οξέα, το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε νερό και σε φυτικές ίνες, γεγονός που το καθιστά ιδανική τροφή για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. Προσοχή μόνο μην το παρακάνετε στην ποσότητα καθώς έχει αρκετές θερμίδες.

Λιπαρά ψάρια

Είναι εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών οξέων και μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα κορεσμού. Μια από τις καλύτερες επιλογές είναι οι σαρδέλες και η ρέγγα, που περιέχουν επίσης ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (οι δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς σχεδόν πάντα συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους).

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Όταν πρόκειται απώλειας βάρους τα λαχανικά βρίσκονται πρώτα στη λίστα, αφού είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Εντάξτε στη διατροφή σας το λάχανο, το σπανάκι και τα χόρτα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Κολοκύθα

Η τακτική κατανάλωση κολοκύθας έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Η κολοκύθα περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν από την οξειδωτική βλάβη.

Σπόροι

Κανείς δεν θα σκεφτόταν ότι οι σπόροι είναι χρήσιμο να εισαχθούν σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Ωστόσο είναι πλούσιοι σε υγιή λίπη και μέταλλα, που συνιστώνται περισσότερο σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Ξηροί καρποί

Τα πιο ικανοποιητικά σνακ στον κόσμο είναι οι ξηροί καρποί και μπορούν σίγουρα να καταναλωθούν από εκείνους που θέλουν να χάσουν μερικά κιλά. Επιλέξτε αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια, αλλά μόνο σε μέτριες ποσότητες, καθώς είναι πλούσια σε θερμίδες. Τα καρύδια είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, μονοακόρεστα, διατηρώντας την καρδιά υγιή.

Όσπρια

Τα όσπρια αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, γι αυτό και αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. Τα φασόλια διαφόρων ειδών, όπως και οι φακές, είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

Μπανάνες

Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο και αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους είναι υπέρβαροι και σχεδιάζουν να χάσουν κιλά. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι οι μπανάνες συμβάλλουν στην υγεία της χλωρίδας του εντέρου, συμπληρώνοντας τα καλά βακτήρια.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά και υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας είτε θέλετε να χάσετε κιλά είτε όχι. Όταν τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας θα δείτε αμέσως τη διαφορά, αφού θα σας προσφέρουν μια παρατεταμένη αίσθηση κορεσμού. Και θυμηθείτε, δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!