5+1 λάθη που κάνουμε στο πρωινό
5+1 λάθη που κάνουμε στο πρωινό


Κάποιες γυναίκες μέσα στη ροή της καθημερινότητας παραγνωρίζουν την αξία του πρωινού και κάνουν αρκετά λάθη. Πάμε να δούμε ποια είναι τα κυριότερα ώστε να τα αποφύγετε:

-Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παραλείπετε και να φεύγετε για το γραφείο με άδειο στομάχι.

-Επειδή ακριβώς είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να προσέξετε τι καταναλώνετε.

-Το να μην πάρετε πρωινό είναι το ίδιο λάθος με το να περιέχει, λόγου χάρη, μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή «κακούς» υδατάνθρακες.

-Σηκωθείτε λίγο νωρίτερα ώστε να έχετε χρόνο να ετοιμάσετε ένα πλήρες πρωινό και μην καταφεύγετε συνεχώς στην εύκολη, πλην ανθυγιεινή λύση του καφέ άνευ συνοδείας.

-Προσοχή επίσης χρειάζεται στην ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνετε. Το να καταναλώσετε κάτι υγιεινό, αλλά σε παραπάνω από την ενδεδειγμένη ποσότητα από αυτή που έχετε ανάγκη είναι λάθος.

-Σε κάποιες περιπτώσεις η επιλογή να πιείτε χυμό δε σας εξασφαλίζει πλήρες πρωινό, παρά το γεγονός ότι είναι κάτι υγιεινό. Καλό θα ήταν να σκεφτείτε την περίπτωση να τον συνοδεύσετε με ένα γιαούρτι.

Όσο βολικά ή γευστικά κι να είναι κάποια συσκευασμένα σνακ, καλό είναι να μη σας γίνει συνήθεια η κατανάλωσή τους στο πρωινό.

Είναι κακής ποιότητας και πολλές φορές οι ετικέτες τους τα παρουσιάζουν πιο «αθώα» απ'ότι πραγματικά είναι.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!