Το μυστικό για να χάσεις εύκολα τα περιττά κιλά... ΔΕΝ είναι αυτό που νομίζεις!
Το μυστικό για να χάσεις εύκολα τα περιττά κιλά... ΔΕΝ είναι αυτό που νομίζεις!


Όταν αποφασίσετε να χάσετε κιλά διαπιστώνετε πως είναι μια δύσκολη διαδικασία και πολλές φορές στην πορεία κουράζεστε και τα παρατάτε. Γιατί εκεί που μπαίνετε για τα καλά στο νόημα, στερείστε τα αγαπημένα σας γλυκά και φαγητά με αποτέλεσμα να αγχώνεστε και τελικά να εγκαταλείπετε.

Ωστόσο η προσπάθεια απώλειας κιλών δεν θα πρέπει να σας αγχώνει, γιατί υπάρχει ένα μυστικό που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα τελευταία κιλά που σας ταλαιπωρούν. Η γνωστή διαιτολόγος Laura Burak από τη Νέα Υόρκη μας το αποκάλυψε και πιθανότατα δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διαιτολόγο το κλειδί για να χάσετε βάρος αλλά και για να διατηρήσετε αυτή την απώλεια, είναι να μη νιώθετε ότι στερείστε τις αγαπημένες σας τροφές. Μπορεί οι μεγάλες περικοπές σε θερμίδες να οδηγούν σε απώλεια βάρους, ωστόσο τα κιλά που χάνετε είναι κυρίως μυϊκός ιστός, ενώ το ζητούμενο είναι να χάσετε λίπος. Επίσης όσοι ακολουθούν στερητικές δίαιτες, εκτός του ότι κινδυνεύουν από διάφορα προβλήματα υγείας, καταλήγουν να πάρουν ξανά το βάρος που έχασαν, εάν όχι και περισσότερο, δεδομένου ότι μειώνεται σημαντικά ο μεταβολισμός.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Laura Burak ο μόνος τρόπος για να πετύχετε μακροπρόθεσμο αδυνάτισμα είναι να αντιμετωπίζετε το φαγητό ως καύσιμο και να αντικαταστείτε σιγά σιγά τις επεξεργασμένες τροφές με πιο υγιεινές. Με αυτή την τακτική θα καταφέρετε να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, χωρίς να νιώσετε ότι στερηθήκατε τις αγαπημένες σας τροφές και φυσικά θα πετύχετε μακροπρόθεσμη απώλεια κιλών.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!