Γιατί παχαίνουν οι χυμοί;
Γιατί παχαίνουν οι χυμοί;


Λέμε ότι οι χυμοί είναι υγιεινοί και κάνουν καλό και στη σιλουέτα μας, μιας και αποτελούνται συνήθως από φρούτα και καμιά φορά λαχανικά. Βέβαια, ξεχνάμε πως αν δεν είναι φρεσκοστημένοι από τα χεράκια μας και είναι συσκευασμένοι, περιέχουν συντηρητικά και ζάχαρη, πα'ρόλο που λένε απ'έξω ότι είναι φυσικοί.

Υπάρχουν δυο βασικοί λόγοι που οι χυμοί παχαίνουν και θα πρέπει να το προσέξουμε. Όχι μόνο γιατί μπορεί να κάνεις κάποια δίαιτα ή διατροφή, αλλά και γιατί χυμούς επιλέγουμε να δίνουμε στα παιδιά συνέχεια θεωρώντας ότι είναι ό,τι καλύτερο.

Που στην τελική είναι, απλά όταν έχεις στύψει το χυμό με τα χεράκια σου και ξέρεις τι έχεις βάλει μέσα.

Όπως σου είπαμε, οι χυμοί που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ περιέχουν ζάχαρη. Από ότι καταλαβαίνεις, άμα κάτσεις μια μέρα και πιεις μόνο χυμούς, μετά δε θα πρέπει να φας τίποτα άλλο γιατί θα έχεις συμπληρώσει τις απαραίτητες θερμίδες.

Σκέψου ότι όταν παραγγέλνεις έξω χυμό και στον φέρνουν σε εκείνο το γιγάντιο ποτήρι, παίρνεις διπλή δόση από τα φρούτα και τα φυσικά σάκχαρά τους. Για να γλιτώσεις τσάμπα θερμίδες, μπορείς να πιεις το μισό χυμό.

Tip: ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι έξω είναι περίπου 2 πορτοκάλια. Να ξέρεις την επόμενη φορά να υπολογίζεις.

Όταν καταναλώνεις πολλούς χυμούς και ανάμεσα σε αυτούς και smoothies, καταναλώνεις αρκετές ποσότητες ζάχαρης. Ειδικά με τα smoothies που έχουν και φρούτα και μέλι για να δίνουν λίγη γλύκα.

Ζάχαρη ή μέλι-δηλαδή γλυκαντική ουσία-σημαίνει ενέργεια. Πέρα, όμως, από ενέργεια σημαίνει και πείνα. Δυστυχώς η ζάχαρη σου προκαλεί πείνα και όταν πεινάμε τρώμε.

Ξέρουμε, σου είναι ευκολότερο να έχεις ένα ποτήρι με χυμό και να κάνεις ό,τι δουλειές έχεις, παρά να κουβαλάς φρούτα μαζί σου. Παρ'όλα αυτά προσπάθησέ το, μιας και θα έχεις καλύτερο έλεγχο.

Κλείνοντας, θέλουμε να σου πούμε πως, αν πια τόσο δεν μπορείς χωρίς το χυμό σου, η καλύτερη λύση είναι όταν τον αγοράζεις να ρίχνεις μια ματιά στις θερμίδες που περιέχει ή να επιλέγεις να πίνεις χυμούς με βάση τα λαχανικά, μιας και έχουν λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τους χυμούς φρούτων.

Δε σου λέμε να κόψεις τους χυμούς γιατί παχαίνουν. Σου δίνουμε απλά συμβουλές, γιατί είναι κρίμα να κάνεις τόσο κόπο να προσέχεις τη σιλουέτα σου και να στο χαλάει ένας χυμός.

Πηγή: ediva.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!