8+1 tips για να χάσεις τα περιττά κιλά
8+1 tips για να χάσεις τα περιττά κιλά


Ένα και μόνο κλικ στο διαδίκτυο της λέξης «δίαιτα» θα σας φανερώσει μια πλήθώρα διατροφικών συμβουλών. Και ίσως για παράδειγμα η κετογονική διατροφή να έχει κάνει θαύματα στη συνάδελφό σας, αλλά κατά πόσο της προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Ή από την άλλη μεριά η αδελφή σας να έχασε πολλά κιλά κόβοντας το φαγητό μετά τις 7 το βράδυ, αλλά είναι μακροπρόθεσμη αυτή η απώλεια;

Η αλήθεια είναι πως το να χάσετε κιλά είναι μια όχι και τόσο εύκολη διαδικασία και χρειάζεται υπομονή, οπότε εάν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα δεν είναι. Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών δεν είναι εύκολη, αλλά τελικά θα διαπιστώσετε πως αξίζει τον κόπο. Και επειδή η απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, γι αυτό παρακάτω σας επισυνάπτω μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά και να φτάσετε στους στόχους σας σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οργανωθείτε. Σύμφωνα με την Monica Auslander Moreno , MS, RD, LDN, σύμβουλος της RSP Nutrition εάν προγραμματίζετε τα γεύματα της εβδομάδας θα καταφέρετε πιο εύκολα να χάσετε βάρος. Αυτό συμβαίνει γιατί εάν γνωρίζετε εκ των προτέρων τι θα φάτε, είναι λιγότερο πιθανό να ενδώσετε στο διατροφικό πειρασμό και να καταναλώσετε επιπλέον θερμίδες.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Όλοι έχουμε 24 ώρες την ημέρα, όπου ο καθένας μπορεί να τις αξιοποιήσει όπως πιστεύει ότι είναι καλύτερα για εκείνον. Έτσι λοιπόν όλοι μπορούν να διαθέσουν μια ώρα από το χρόνο τους για να ασκηθούν είτε στο σπίτι από το YouTube, είτε πηγαίνοντας στο γυμναστήριο.

Φάτε ολόκληρα τα φρούτα αντί να τα πιείτε. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι καλύτερο να τρώτε τα φρούτα αντί να τα κάνετε χυμούς, γιατί με αυτό τον τρόπο λαμβάνετε τις φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στην αύξηση του κορεσμού. Επίσης η διαδικασία της μάσησης μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι.

Μη δίνετε πάντα τόση σημασία στη ζυγαριά. Ακριβώς επειδή το νούμερο στη ζυγαριά δεν έχει αλλάξει, δεν σημαίνει ότι δεν κάνατε πρόοδο, εξηγεί ο Mike Roussell , PhD σύμβουλος της RSP Nutrition. Η ζυγαριά είναι ένας δείκτης βραχυπρόθεσμης προόδου, επειδή δεν διαφοροποιεί τις μεταβολές στο νερό, το λίπος ή τους μύες. Η ρύθμιση των υγρών στο σώμα είναι μια διαδικασία που αλλάζει συνεχώς, έτσι ένα με δυο κιλά πάνω ή κάτω σε μια δεδομένη ημέρα δεν αντικατοπτρίζει καμία πραγματική αλλαγή στη σύνθεση σώματος.

Αφήστε τα λαχανικά να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Προσπαθήστε να γεμίζετε πάντα το μισό πιάτο σας με λαχανικά, έτσι ώστε να νιώσετε πιο γρήγορα χορτάτοι και να μην καταναλώσετε μεγάλες μερίδες φαγητού.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Ένας από τους καλύτερους λόγους, για να έχετε ένα ημερολόγιο τροφίμων είναι ότι σας δείχνει τι καταναλώνετε κάθε μέρα, και σας επιτρέπει να είστε πιο ενήμεροι για το πώς και πότε τρώτε. Αυτό μπορεί να σας αποκαλύψει πολλά σχετικά με τις διατροφικές σας συνήθειες, τις ομάδες τροφίμων που προτιμάτε και τους λόγους για τους οποίους καταφεύγετε στο φαγητό, όπως αν είστε αγχωμένοι, αν βαριέστε ή αν πεινάτε πραγματικά.

Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θυσιάζουν τον ύπνο για τη δουλειά, την οικογένεια και τις κοινωνικές εμπειρίες. Όμως ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία και για την απώλεια κιλών.

Μειώστε τις μερίδες. Η μείωση της ποσότητας το υ φαγητού που τρώτε καθημερινά θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά χωρίς να αισθάνεστε στερημένοι. Μην εστιάζετε στις λίστες «επιτρέπεται» και «αποφεύγετε». Αντ 'αυτού, μάθετε πώς να διαβάσετε τα συνθήματα της πείνας και της πληρότητας, ώστε τρώτε όταν πεινάτε πραγματικά και να σταματάτε όταν είστε χορτασμένοι.

Εστιάστε στην ισορροπία των θρεπτικών συστατικών. Βεβαιωθείτε ότι κάθε γεύμα περιλαμβάνει και τις τρεις ομάδες τροφίμων: πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λιπαρά. Έχοντας όλα αυτά τα βασικά θρεπτικά συστατικά στο πιάτο σας, έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και παρέχετε στο σώμα σας όλα όσα χρειάζεται ώστε να λειτουργεί σωστά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!