Το γκρέιπφρουτ αδυνατίζει... αρκεί να το τρως τη σωστή ώρα!
Το γκρέιπφρουτ αδυνατίζει... αρκεί να το τρως τη σωστή ώρα!


Το γκρέιπφρουτ έχει ελάχιστες θερμίδες, μόλις 41 θερμίδες το μισό, και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Συγκεκριμένα, μισό γκρέιπφρουτ καλύπτει το 73% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού σε βιταμίνη C.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα όταν τρώγεται συγκεκριμένες ώρες.

-Πριν το γεύμα

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Medicinal Food» διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, έχασαν περισσότερο βάρος και είχαν βελτίωση στην αντίσταση στην ινσουλίνη, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν γκρέιπφρουτ. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο «Nutrition & Metabolism», διαπίστωσε ότι η κατανάλωση νερού πριν από τα γεύματα είχε την ίδια ευεργετική επίδραση με την κατανάλωση γκρέιπφρουτ, αν και οι ομάδες του γκρέιπφρουτ είχαν μεγαλύτερη βελτίωση στα επίπεδα χοληστερόλης. Η απώλεια βάρους λόγω της προσθήκης γκρέιπφρουτ, όταν προέκυψε, ήταν ελάχιστη, περίπου 2 κιλά κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων.

-Μετά το γεύμα

Το κύριο όφελος της κατανάλωσης γκρέιπφρουτ μετά τα γεύματα προκύπτει εάν τρώτε γκρέιπφρουτ αντί για γλυκό για επιδόρπιο. Αυτό σας επιτρέπει να γλιτώσετε θερμίδες, καθιστώντας την απώλεια βάρους ευκολότερη. Για παράδειγμα, ένα μπισκότο σοκολάτας έχει περίπου 53 θερμίδες, ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας έχει περίπου 249 θερμίδες και ένα μπράουνι έχει περίπου 112 θερμίδες. Η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ αντί για μία από αυτές τις λιχουδιές εξοικονομεί 11 έως 208 θερμίδες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου.

-Οποιαδήποτε στιγμή

Τα κιτροειδή φρούτα, όπως το γκρέιπφρουτ, μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καταρράκτη και αναιμία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο μελέτης που δημοσιεύθηκε στο «Metabolism», οι άνθρωποι που έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ σε κάθε γεύμα έχασαν βάρος, μείωσαν την περιφέρεια της μέσης τους και την αρτηριακή πίεσή τους μετά από έξι εβδομάδες. Αυτά τα αποτελέσματα είναι προκαταρκτικά και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες που θα επαληθεύσουν τα αποτελέσματα και τη δυνατότητά τους να βοηθήσουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας και των καρδιακών παθήσεων.

-Προσοχή

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, γι’ αυτό μην το προσθέτετε στη διατροφή σας χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Μπορεί να αναγκάσει το σώμα σας να απορροφήσει διαφορετικά το φάρμακο και να αυξήσει τον κίνδυνο για παρενέργειες.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!