4 απλές κινήσεις για να δώσουμε στον οργανισμό μας έξτρα ενέργεια
4  απλές κινήσεις για να δώσουμε στον οργανισμό μας έξτρα ενέργεια


Παρόλο που το καλοκαίρι δεν λέει να μας εγκαταλείψει, εντούτοις η καθημερινότητα δεν θυμίζει σε τίποτα την ανεμελιά της εποχής καθώς οι περισσότεροι μπήκαμε για τα καλά στους έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς της ρουτίνας.  

Δυστυχώς η ανάγκη να προλάβουμε τις πολλές υποχρεώσεις, μας κάνει να κινούμαστε σε ρυθμό fast forward αμελώντας κατά κύριο λόγο την φροντίδα του οργανισμού μας. Η έλλειψη ύπνου μαζί με  λανθασμένες διατροφικές συνήθειες, σε συνδυασμό με το άγχος που μας περιβάλλει αποτελούν τον μεγαλύτερο εχθρό για την υγεία μας.  

Ας πάμε να δούμε κάποιες απλές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε στον οργανισμό μας έξτρα ενέργεια και ασπίδα προστασίας κατά των ιώσεων που θα κάνουν την εμφάνιση τους με την πρώτη κιόλας αλλαγή του καιρού: 

Τρώτε φαγητά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά 

Ακόμα και αν ο χρόνος που διαθέτετε καθημερινά για το φαγητό να είναι λιγοστός προσπαθήστε να επιλέγετε τροφές πλούσιες σε θρεπτική αξία και πολλά αντιοξειδωτικά.  Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας) , δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό και προλαμβάνει τις αρρώστιες. Αποφεύγετε τη ζάχαρη ώστε να μειώνονται οι φλεγμονές και πίνετε αρκετό νερό για να είναι ο οργανισμός σας ενυδατωμένος. 

Ασκηθείτε, ακόμη και 20 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά!! 

Η σωματική άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού αυξάνοντας τη δράση  των λευκών αιμοσφαιρίων που επιτίθενται στους ιούς. Ακόμα με την άσκηση θα καταφέρετε να μειώσετε το στρες, αυτό οφείλεται στην έκκριση συγκεκριμένων ορμονών (σεροτονίνης και ενδορφινών) την ώρα της άσκησης, οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση. 

Κοιμηθείτε καλά 

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7-8 ώρες ύπνου κάθε νύχτα. Με τον ύπνο τα κύτταρα αναζωογονούνται και αναπλάθονται ενώ το σώμα θεραπεύεται και μπορεί έτσι να αντιστέκεται στις αρρώστιες. 

Συμπληρώματα Διατροφής 

Τα συμπληρώματα είναι εφόδια που ενισχύουν τη δράση των άλλων τροφών. Οι βιταμίνες Α, C καθώς και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και D, στηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Για έξτρα ενέργεια και ψυχική ευεξία δοκιμάστε το Siberian Ginseng Holland & Barrett  . Το τζίνσενκ είναι ένα από τα παγκοσμίως γνωστά βότανα. Βοηθά ώστε να προληφθούν η κούραση, ο πονοκέφαλος, η εξάντληση και η αμνησία. Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα καταστήματα της Holland & Barrett και είναι κατάλληλο για vegans

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!