Έτσι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα δερματικά προβλήματα του καλοκαιριού
Έτσι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα δερματικά προβλήματα του καλοκαιριού


Κάθε καλοκαίρι αρκετές γυναίκες υποφέρουν από συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους ή τις εξόδους τους. Εντοπίσαμε ποια είναι αυτά και προτείνουμε λύσεις για την αντιμετώπισή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντικαθιστούν τη γνώμη ου ειδικού.

Επειδή κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη, αν έχετε αμφιβολίες για την εφαρμογή τους, προτού εφαρμόσετε κάποιο από αυτά τα tips, επικοινωνήστε με τον δερματολόγο σας. Ειδικά στην περίπτωση που έχετε ήδη κάποια ευαισθησία στο δέρμα, η συμβουλή του είναι απαραίτητη. 

Ερεθισμοί στην περιοχή του μπικίνι
Πώς να αντιμετωπίσετε τα δερματικά προβλήματα του καλοκαιριού

Μπορεί οι ερεθισμοί στην συγκεκριμένη περιοχή να μην είναι πάντοτε εμφανείς, στην παραλία όμως, έπειτα από μια βουτιά στη θάλασσα όχι μόνο φαίνονται αλλά μας ενοχλούν.  Η περιοχή γύρω από το μπικίνι είναι αρκετά ευαίσθητη γι’αυτό και χρειάζεται συνεχή ενυδάτωση. Τι μπορείτε να κάνετε:

Χρησιμοποιήστε κρέμες με συστατικά που προστατεύουν το δέρμα όπως η καλέντουλα, το απόσταγμα αγγουριού και οι βιταμίνες C και E.

Κάνετε ντουζ με χλιαρό νερό για να μην επιβαρύνετε την ερεθισμένη περιοχή.

Μην βάζετε παγάκια για να καταπραΰνετε το δέρμα καθώς κάνουν κακό.

Έντονη εφίδρωση

Το πρόβλημα του ιδρώτα είναι ιδιαίτερα έντονο το καλοκαίρι και όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, πολλές είναι οι φορές που δεν θα νιώσουμε άνετα με την μυρωδιά που αναδύει το σώμα μας. Για να αποφύγετε άσχημες καταστάσεις και να περιορίσετε το πρόβλημα:

Αρχικά πρέπει να επιλέξετε ένα αποσμητικό που να ταιριάζει στο δέρμα σας . Είναι εξίσου σημαντικό με το να μην σας προκαλεί ερεθισμούς, να μυρίζει ωραία και να ταιριάζει στην προσωπική σας μυρωδιά.

Τα συχνά ντουζ και οι αλλαγές ρούχων βοηθούν πολύ.

Καλό είναι να αποφεύγετε τα συνθετικά ρούχα, που επιδεινώνουν το πρόβλημα και να φοράτε ρούχα από βαμβάκι.

Για όσους είναι έτοιμοι για πιο δραστικές αλλαγές μπορούν να αντικαταστήσουν  τον ημερήσιο καφέ με πράσινο τσάι.
Κοκκινίλες μετά το ξύρισμα

Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού λόγω αποτρίχωσης  οι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί μετά το ξύρισμα είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Για να μειώσετε την κοκκινίλα, το τσούξιμο και τα έντονα σημάδια δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λάδι λεβάντας. Προσθέστε μερικές σταγόνες στην κρέμα σώματος και απλώστε στις περιοχές που  το δέρμα παρουσιάζει κοκκινίλες και ερεθισμό.

Εγκαύματα

Η πιθανότητα για εγκαύματα είναι υψηλή ακόμη και όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία.  Το καλοκαίρι πρέπει να προστατευόμαστε από τον ήλιο ακόμη και αν θεωρούμε ότι εμείς δεν «καιγόμαστε.» Ως μέτρα προφύλαξης βάζετε αντηλιακό συχνά όταν βρίσκεστε έξω και πίνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα.  Αν καείτε, χρησιμοποιήστε κρέμες που εμπεριέχουν καμφορά, μινθόλη και αλόη. Επιπλέον μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας πολύ εύκολα παγάκια από αλόη. Αν το κάψιμο δεν περνάει και συνεχίζει να σας πονάει, επικοινωνήστε με τον  γιατρό σας. 

Το μακιγιάζ που λιώνει σαν παγωτό

Πριν εφαρμόσετε το μέικ-απ,  πάρτε ένα παγάκι και κάντε «μασάζ» στο δέρμα σας, στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Αφού στεγνώσετε με καθαρή πετσέτα, ξεκινήστε να φτιάχνετε το μακιγιάζ σας. Mε αυτόν τον τρόπο, το μακιγιάζ θα κρατήσει περισσότερο. Επίσης, αποφύγετε καλλυντικά με βαριά υφή και προτιμήστε να εφαρμόζετε το μέικ-απ με πινέλο. Για περισσότερα tips ανατρέξτε σε παλιότερο άρθρο μας.

Τσιμπήματα από κουνούπια

Το καλοκαίρι τα τσιμπήματα από κουνούπια και άλλα έντομα είναι συχνά και μπορούν να προκαλέσουν άσχημους ερεθισμούς στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικές λοσιόν που περιέχουν αιθέριο έλαιο από λεμόνι και ευκάλυπτο και προφυλάξτε τον χώρο σας με κεριά σιτρονέλας ή και άλλους φυσικούς τρόπους.

Πηγή: brightside.me


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!