Σίδηρο μπορούμε να προσλάβουμε τόσο από φυτικής, όσο και από ζωικής προέλευσης τροφές. Πάμε να δούμε ορισμένα παραδείγματα για να τις εντάξετε στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σας:
- Από κρεατικά πλούσια σε σίδηρο είναι το μοσχάρι, το χοιρινό και η γαλοπούλα. Ιδανικά, καλό είναι να συνοδεύονται από σαλάτα.
- Μια σειρά από βότανα είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη ρίγανη, το δυόσμο, το βασιλικό και το μαϊντανό σε αποξηραμένη μορφή.
- Μπορείτε να καταναλώσετε ξηρούς καρπούς ως ενδιάμεσο γεύμα για να πάρετε σίδηρο. Καλές επιλογές είναι ο πασατέμπος, ο ηλιόσπορος και η σταφίδα.
- Φυσικά και τα όσπρια φημίζονται για το σίδηρο που περιέχουν. Βάλτε στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σας τις φακές, συνοδεία ρυζιού και τα φασόλια.
- Ορισμένα οστρακοειδή και μαλάκια, όπως τα στρείδια και τα μύδια περιέχουν αρκετό σίδηρο.
- Τέλος, τα δημητριακά που καταναλώνουμε μαζί με το γάλα στο πρωινό μας δίνουν σίδηρο.
Πηγή: mother.gr