Προλαβαίνετε να χάσετε όλα τα περιττά κιλά! Δείτε πώς!
Προλαβαίνετε να χάσετε όλα τα περιττά κιλά! Δείτε πώς!


Θέλετε να χάσετε 10 κιλά; Σίγουρα είναι ένας δύσκολος στόχος και θέλει αρκετή υπομονή και επιμονή. Ωστόσο αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύατε.

Βρείτε τον ένοχο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε τους πιθανούς ενόχους για το ανεπιθύμητο βάρος. Μήπως δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά; Τρώτε όποτε νιώθετε κουρασμένοι ή όταν βαριέστε; Ή μήπως δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε με αποτέλεσμα να παραγγέλνετε συνέχεια απ έξω; Τις περισσότερες φορές οι παράγοντες είναι παραπάνω από ένας, εάν όμως βρείτε τις απαντήσεις τότε θα καταφέρετε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Για παράδειγμα αν τα συναισθήματά σας οφείλονται για την υπερκατανάλωση, τότε ψάξτε εναλλακτικές που θα σας προσφέρουν ανακούφιση. Μιλήστε με έναν φίλο, διαβάστε ένα βιβλίο ή ακούστε την αγαπημένη σας μουσική.

Ασκηθείτε. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η μείωση της πρόσληψης θερμίδων επιτυγχάνεται μόνο όταν συνδυάζουμε τη γυμναστική με τη διατροφή.  Το ιδανικό είναι να ασκείστε τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αλλά ακόμα και εάν δεν προλαβαίνετε, προσπαθήστε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητα σας, όσο περισσότερη σωματική δραστηριότητα μπορείτε. Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας μακριά από το σπίτι ή τη δουλειά σας.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο θα συνειδητοποιήσετε τις ατασθαλίες που κάνετε και την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε. Και αν βρείτε τι λάθος κάνετε, τότε θα καταφέρετε πιο εύκολα να το διορθώσετε και να χάσετε τα περιττά κιλά.

Μην πίνετε τις θερμίδες σας. Προσέξετε τα ποτά που πίνετε, γιατί μπορεί να έχουν μέχρι και 300 θερμίδες. Ακόμα και μια ζεστή σοκολάτα με πλήρες γάλα έχει 360 θερμίδες, εάν προσθέστε και σαντιγί, τότε έχετε πάρει τις θερμίδες ενός γεύματος.

Τρώτε ενδιάμεσα μικρά γεύματα, κάθε μέρα, ώστε μην πεινάτε πολύ στα κυρίως γεύματα. Στόχος σας πρέπει να είναι τα σνακ να μην ξεπερνάνε τις 200 θερμίδες

Τέλος αυτό που πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε είναι ότι η απώλεια βάρους δεν θα συμβεί εν μια νυκτί. Είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων και αλλαγών που πρέπει να γίνονται σταθερά και χωρίς βιασύνη. Έτσι αλλάζοντας τις καθημερινές συνήθειες μπορείτε να πετύχετε μια μακροχρόνια απώλεια κιλών χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


Πώς θα γίνει αποτελεσματικό το πλύσιμο των βρεφικών και παιδικών ρούχων;