Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να καταναλώνονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να διατηρήσουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Πάμε να τις δούμε:
- Να αποφεύγετε το ξεφλούδισμα των φρούτων. Έτσι, κερδίζετε περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες.
- Μη σας φοβίζουν τα-προσφάτως-καταψυγμένα φρούτα και λαχανικά, αφού έχουν πιο υψηλή θρεπτική αξία από τα φρέσκα που όμως είναι για καιρό σε καφάσια.
- Στην περίπτωση που έχετε κόψει φρούτα ή λαχανικά, είναι απαραίτητο να τα σερβίρετε άμεσα. Η έκθεσή τους στον αέρα και το φως οδηγεί σε μείωση της περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά.
- Φροντίστε να βράζετε τα λαχανικά με λίγο νερό και όχι για πολύ ώρα. Μόνο έτσι θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να καταστραφούν συγκεκριμένες βιταμίνες.
Πηγή: mother.gr