3 κανόνες για να χάσετε κιλά χωρίς να πεινάσετε!
3 κανόνες για να χάσετε κιλά χωρίς να πεινάσετε!


Αν είστε σε δίαιτα και φοβάστε ότι θα πεινάτε ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες.

Για μερικούς ανθρώπους το να μπουν σε ένα πρόγραμμα διατροφής φαντάζει πολύ δύσκολο. Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι ότι θα τρώνε λίγο και θα νιώθουν όλη την ώρα ότι πεινάνε. Όμως παρακάτω θα δείτε 3 απλούς κανόνες διατροφής που θα σας βοηθήσουν να τρώτε περισσότερο και να χάνετε βάρος.

Κανόνας #1: Να έχετε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα

Ο πρώτος κανόνας είναι να περιλαμβάνετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά σε κάθε γεύμα. Γιατί; Η πρωτεΐνη σας κρατάει για αρκετές ώρες χορτάτους, άρα είστε και λιγότερο επιρρεπείς στα τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα. Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην ισορροπία των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Μερικές καλές επιλογές είναι για πρωινό: ομελέτα με σπανάκι και τυρί. Για μεσημεριανό δοκιμάστε κοτόπουλο με σαλάτα  και για βραδινό ψάρι με κολοκυθάκια.

Κανόνας #2: Προσπαθήστε να τρώτε σταθερές ώρες μέσα στην ημέρα

Τα σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα βοηθάνε στη μείωση της όρεξης. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα και να μην αφήνετε το σώμα σας νηστικό για πάνω από 3 με 4 ώρες. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να προγραμματίζετε τα γεύματά σας ώστε να γνωρίζετε τι και πόσο τρώτε και για να μην τσιμπολογάτε απεριόριστα μέσα στην ημέρα.

Κανόνας #3: Να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα καλά λιπαρά οξέα

Η κατανάλωση μονοακόρεστων που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, αβοκάντο, στα αμύγδαλα και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που βρίσκονται στα ψάρια, στο λιναρόσπορο, στα καρύδια βοηθάει την απώλεια βάρους και μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μια μερίδα καλού λίπους, όπως ένα smoothie με πράσινα λαχανικά, αβοκάντο και ηλιόσπορους. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!